O Νικολά Σαρκοζί επιστρέφει κρατώντας τη νέα Συνθήκη Σένγκεν 2


Ο Νικολά Σαρκοζί δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να επιστρέψει δριμύτερος στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και με την ίδια ακριβώς ατζέντα. Ενισχύει τις εμφανίσεις του αλλά και τη φαρέτρα του με πολλά δηλητηριώδη βέλη εναντίον του νέου γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν - Κριστόφ Καμπαντελίς.
 
Ο Καμπαντελίς – ελληνικής καταγωγής – κατηγόρησε τον Σαρκοζί για ξενοφοβικές απόψεις με αφορμή τις επανειλημμένες επιθέσεις που δέχεται η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, μαροκινής καταγωγής, από ακροδεξιούς κύκλους αλλά και από τον συντηρητικό Τύπο, ο οποίος στήριξε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας στην επανεκλογή του στην ηγεσία του UMP.
 
Ο διορισμός της Μπελκασέμ ως υπουργού Παιδείας ήταν μία συμβολική κίνηση του Ολάντ προς τους μετανάστες που προέρχονται από τις πρώην γαλλικές αποικίες.
 
«Ευχαριστώ τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη μετριοπάθειά του» τον ειρωνεύτηκε ο Σαρκοζί, για να του επιτεθεί στη συνέχεια ακόμα πιο σκληρά: «Δεν κατάλαβα πώς μπορούμε να μοιάζουμε ξενοφοβικοί όταν εκείνος δεν μοιάζει και τόσο ηλίθιος!».
 
Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Σαρκοζί προσποιείται ότι εθίγη από τον χαρακτηρισμό «ξενοφοβικός» που του έχουν προσάψει οι σοσιαλιστές, ο ίδιος αναθερμαίνει τη συζήτηση περί της ανάγκης δημιουργίας μιας νέας Συνθήκης Σένγκεν 2.
 
Σε πρόσφατη ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών και να επαναπροσδιορίσουμε τις συνθήκες αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε μία Συνθήκη Σένγκεν 2. Είμαστε μία ανοιχτή χώρα από γεωγραφικής άποψης. Αλλά το ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να επανεξεταστεί».
 
«Προφανώς, άλλο είναι να σώζεις κάποιον που έχει ανάγκη και άλλο να δημιουργείς ένα σύστημα όπου το έγκλημα γίνεται νόμος χωρίς εξαίρεση και εις βάρος των Γάλλων πολιτών που μοχθούν και εργάζονται». Ο Νικολά Σαρκοζί, σε πιο προσωπικό και συγκινησιακό τόνο, διεμήνυσε: «Σε όλη μου τη ζωή ήμουν Ευρωπαίος και θα παραμείνω Ευρωπαίος μέχρι το τέλος της».
 

Αναφερόμενος και στη δική του καταγωγή, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος τόνισε με έμφαση: «Γνωρίζω από πού προέρχομαι και ποιες είναι οι ρίζες μου. Ξέρω πολύ καλά ότι ολόκληροι πολιτισμοί καταστράφηκαν περισσότερο από τις αιμομιξίες παρά από το άνοιγμά τους σε νέους πολιτισμούς. Αλλά δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε συνεχώς νέους ανθρώπους τους οποίους αδυνατούμε να εντάξουμε στην κοινωνία. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που προκαλεί τις πιο βαθιές αρχές της δημοκρατίας»...
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου