Tα «δέντρα των βιασμών» στα σύνορα Μεξικού - Αριζόνας


Οι μετανάστες δεν έχουν ανάγκη μόνο τροφή και νερό αλλά και προστασία από σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, υποστηρίζει η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. Η δραστήρια ακτιβιστική οργάνωση άσκησε μήνυση εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ επειδή δεν απαιτεί από τις καθολικές οργανώσεις που περιθάλπουν μετανάστες να τους εξασφαλίσουν την κάλυψη των εξόδων για αμβλώσεις ή αντισύλληψη!
 

Η ακτιβίστρια δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών Μπριγκίτε Αμίρι είπε ότι υπάρχουν μαρτυρίες καθολικών ιερέων οι οποίοι απαγόρευσαν σε θρησκευτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις να δίνουν σε εφήβους την πρόσβαση στην αντισύλληψη και σε αμβλώσεις ακόμα και εάν υπέστησαν βιασμό στο ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής!
Περίπου 60 χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά κατορθώνουν να περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ στο Μεξικό. 
 
Το ένα τρίτο ήταν κορίτσια και περίπου το 80% ήταν θύματα βιασμού. Μόνο το 2014 πέρασαν από το Μεξικό στις ΗΠΑ 52.000 παιδιά χωρίς τους γονείς τους ή κάποιον συγγενή.
 
Εποπτεία και χρήμα
 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει συμφωνία με τους καθολικούς ιερείς να προστατεύουν τα ασυνόδευτα παιδιά μέχρι να επανενωθούν με τους γονείς τους ή ωσότου προσαχθούν στο δικαστήριο για παράνομη μετανάστευση.
 
Οι θρησκευτικές οργανώσεις έχουν λάβει το ποσό των 73 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση. Από αυτά, τα 10 εκατομμύρια προορίστηκαν για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών μόνο για το 2013. 
 
Οι οργανώσεις αυτές ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν και επιστολή εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα να υπάρξει νομική κάλυψη για τις καθολικές οργανώσεις όσον αφορά τα έξοδα των αμβλώσεων που θα χρειαστεί να κάνουν μικρά κορίτσια, τα οποία όχι μόνο ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, αλλά υπέστησαν και βιασμό.
 
«Οι καθολικοί ιερείς λαμβάνουν εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβάλλοντας τα “πιστεύω” τους στους ευάλωτους πληθυσμούς των μεταναστών, τους οποίους υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετούν. Αυτό προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και εγείρει για ακόμα μία φορά το ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας και παροχών από το κράτος στο Σύνταγμά μας» εξηγεί η δικηγόρος της ακτιβιστικής οργάνωσης.
Οι καθολικοί επίσκοποι όμως περνούν στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι δεν θα καταπατήσουν τις ιδεολογικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
 
«Για δεκαετίες έχουμε προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς χωρίς να επισπεύδουμε αμβλώσεις και παρά τις ακραίες αιτιάσεις της ακτιβιστικής οργάνωσης, ο νόμος όχι μόνο μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά παράλληλα μας προστατεύει» είναι η δήλωση του Κέβιν Aπλμπάι, διευθυντή του γραφείου της Ένωσης Καθολικών Επισκόπων Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
Επιμένει μάλιστα ότι η Ένωση Καθολικών Επισκόπων έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τις κυβερνητικές αρχές εάν ένα κορίτσι επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, μόνο εάν η κυβέρνηση έχει τη νομική επιμέλεια του παιδιού.
 
«Ας ξεκαθαρίσουμε τους πραγματικούς σκοπούς της ακτιβιστικής οργάνωσης: Eπιθυμεί να καταργήσει την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην καθολική Εκκλησία και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο θέμα της φροντίδας και προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών των μεταναστών. Εάν απαρνηθούμε  το δικαίωμά μας να υπηρετούμε τους αδύναμους προδίδουμε τα ευάλωτα παιδιά, τα οποία η οργάνωση όψιμα νοιάζεται…» απαντούν με καυστικό τρόπο οι καθολικοί επίσκοποι.
 
Μαρτυρίες
 
Οι καθολικοί ιερείς παραλείπουν ωστόσο να πουν ότι τα κορίτσια που έρχονται ασυνόδευτα είναι κοινό μυστικό ότι βιάζονται στα λεγόμενα rape trees στα σύνορα Αριζόνας - Μεξικού. Οι ντόπιοι τα αποκαλούν «δέντρα βιασμών» και βρίσκονται στο σημείο εισόδου προς τις ΗΠΑ. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι γυναίκες και μικρά κορίτσια που προέρχονται από το Μεξικό ή και από χώρες της Αφρικής βιάζονται εκεί από μέλη κυκλωμάτων μεταναστών, ταπεινώνονται και εξευτελίζονται για ένα κομμάτι ψωμί.
 
Η ελλιπής φύλαξη στα σύνορα με την Αριζόνα έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ καθώς, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, κάθε μέρα περνούν μέσα στη χώρα παράνομα περίπου χίλιοι μετανάστες.
 
Την ίδια στιγμή, άλλα στοιχεία – επίσης ανεπίσημα – αναφέρουν ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια μετανάστες ζουν και εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.
Τον Ιούλιο του 2014 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε το κύμα των μεταναστών «ανθρωπιστική κρίση», ενώ επισήμανε πως απαιτούνται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου