Telegraph: Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της Ελλάδας είναι η Ήπειρος


Η Ήπειρος ίσως είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα τουριστικά μυστικά της Ελλάδας, εκτιμά η αρθρογράφος της βρετανικής Telegraph, η οποία επισκέφτηκε την περιφέρεια και διηγείται τις εντυπώσεις της.

Περίοπτη θέση στις περιγραφές της έχει το φαράγγι του Βίκου, που σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, είναι το βαθύτερο στον κόσμο, ενώ ειδική μνεία γίνεται στα Ζαγοροχώρια, τα τοξωτά γεφύρια της περιοχής, τον μυθικό ποταμό του Αχέροντα και φυσικά τις σμαραγδένιες παραλίες της.
Το δημοσίευμα εξυμνεί το ορεινό τοπίο της Ηπείρου, το οποίο μάλιστα παρομοιάζει και με την Σκωτία: "Η Ήπειρος, η πιο ορεινή περιφέρεια της Ελλάδας, είναι προικισμένη με ένα πλούσιο τοπίο, που θυμίζει την Σκωτία στα καλύτερά της, με ορεινά χωριά που ανταγωνίζονται την βρετανική επαρχία και με τον απαράλλαχτο Ιόνιο Πέλαγος. Συν τοις άλλοις, έχει πυκνά δάση που φιλοξενούν αρκούδες, λύκους,τσακάλια και αετούς, απόκρημνα μοναστήρια και θέα που σου κόβει την ανάσα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες κρατούν την Ήπειρο μυστική από τον έξω κόσμο" καταλήγει.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου