Οι πόλεις που θα είναι πλούσιες σε δέκα χρόνια

Ξεχάστε τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Αυτές θα είναι οι πλουσιότερες πόλεις σε δέκα χρόνια από τώρα!

Μπορεί κάποιες από τις παρακάτω χώρες να μην γνωρίζετε ούτε να τις εντοπίσετε στο χάρτη, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα του CNN Money πρόκειται για τις επτά πόλεις που συγκεντρώνουν τις καλύτερες προοπτικές και τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να έχουν γίνει πλούσιες μέχρι το 2025.

Ελάτε να τις γνωρίσουμε:

1. Ντόχα, Κατάρ

ντοχα

Η Ντόχα προβλέπεται να είναι μία από τις σημαντικότερες ανερχόμενες δυνάμεις σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Το Κατάρ συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των πλουσιότερων χωρών του κόσμου και έχουν δρομολογηθεί τεράστιες επενδύσεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.

2. Μπέργκεν, Νορβηγία

μπεργκεν

Πρόκειται για τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Νορβηγίας. Βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας και αναμένεται να εξελιχθεί σε μία από τις πλουσιότερες πόλεις παγκοσμίως. Η πόλη Μπέργκεν αποτελεί κομβικό σημείο για την ενεργειακή βιομηχανία της Νορβηγίας, της ναυτιλίας και της θαλάσσιας έρευνας.

3. Τρόντχαιμ, Νορβηγία

τροντχαιμ

Άλλη μία νορβηγική πόλη στη λίστα. Πρόκειται για την γενέτειρα της κινητής τεχνολογίας. Από το 1980 η πόλη του Τρόντχαιμ διαθέτει ακμάζουσες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ σήμερα απαριθμεί περισσότερες από 550 startup με 10.000 εργαζομένους.

4. Hwaseong, Νότια Κορέα

χιουσον

Η Hwaseong είναι μία ακμάζουσα πόλη στα νότια της Σεούλ, αν και δεν είναι ευρέως γνωστή έξω από τη Νότια Κορέα. Σε αυτή βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παγκόσμιας έρευνας της Hyundai και της Samsung, καθώς και ναυαρχίδα των Kia και LG Electronics.

5. Asan, Νότια Κορέα

ασαν

Όπως και η γειτονική της Hwaseong, η Ασάν είναι πατρίδα πολλών μεγάλων βιομηχανικών συγκροτημάτων. Απολαμβάνει τα οφέλη του να είναι κοντά στο λιμάνι της Pyeongtaek, το οποίο είναι το πλησιέστερο λιμάνι στην Ανατολική Κίνα και ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

6. Rhine Ruhr, Γερμανία

ρουρ

Η πόλη αυτή αποτελεί ήδη μία από τις πιο επιτυχημένες αστικές περιοχές στη Γερμανία, ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το Παρίσι και το Λονδίνο. Πολλά εργοστάσια παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας και οικονομίας εδρεύουν στην περιοχή.

7. Μακάο, Κίνα

μακαο

Το Μακάο είναι ενδεικτικό παράδειγμα του πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα. Η πόλη που αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων του πλανήτη μέχρι το 2015, στο τέλος του προηγούμενου έτους υπέστη ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Η οικονομία της υποχώρησε κατά 17% μετά την εκστρατεία πάταξης της διαφθοράς στα καζίνο της περιοχής, που ήταν η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ζωής της πόλης. Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το επόμενο έτος, καθώς η πόλη διαθέτει κι άλλες πηγές εισοδήματος για να ανακτήσει τη δυναμική της.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου