ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

1 συσκευασία Μπρόκολο 750 γρ. Μπάρμπα Στάθης

400 γρ. φιο γκάκια ή άλλο μικρό ζυμαρικό

1/2 φλ. ελιές κομμένες σε ροδέλες

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κρασί λευκό

1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια του μπρόκολου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και χρησιμοποιού- με το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά - εναλλακτικά τα βράζουμε σε καθαρό αλατισμένο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το μπρό- κολο, τις ελιές και την πιπερίτσα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ακόμα.
  3. Σερβίρουμε το μείγμα του μπρόκολου πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. Σημείωση: Αν θέλουμε, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε με το μείγμα του μπρόκολου, χτυπάμε 2-3 αβγά με το τυρί, περιχύνουμε και γκρατινάρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου