Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια του μπρόκολου σύμφωνα με
τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και
χρησιμοποιού- με το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά - εναλλακτικά τα
βράζουμε σε καθαρό αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το μπρό- κολο, τις
ελιές και την πιπερίτσα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί
και σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το μείγμα του μπρόκολου πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε
με πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. Σημείωση: Αν
θέλουμε, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε με το
μείγμα του μπρόκολου, χτυπάμε 2-3 αβγά με το τυρί, περιχύνουμε και
γκρατινάρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να
ροδίσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου