Ντοματόπιτα: Θα τη λατρέψετε!


Ήδη από τη στιγμή που θα την ψήνετε, η ευωδιά θα σας κάνει να μην βλέπετε την ώρα να τη γευθείτε. Με την πρώτη δαγκωματιά, τα επιφωνήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο… Ιδιαίτερα μάλιστα, αν μπορείτε να προμηθευτείτε ντομάτες μόλις κομμένες από το μποστάνι, καταλαβαίνετε ότι καλύτερα δεν γίνεται!

Υλικά για 6 άτομα


1 ζύμη κουρού ή για τάρτα
3-4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. του τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φλ. του τσαγιού τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
3/4 φλ. του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. ταμπάσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής


  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά 
    (πατάμε ελαφρά με το χέρι και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας).
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή τετράγωνο ταψάκι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 10 λεπτά, αφού την έχουμε σκεπάσει με λαδόχαρτο και έχουμε σκορπίσει μερικά φασόλια.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και απλώνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνουμε τα κυβάκια ντομάτας και τελειώνουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε πολύ καλά τα τριμμένα τυριά, το γιαούρτι, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις ντομάτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45  λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα και να δημιουργηθεί μία ελαφριά κρούστα. 
    Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να καραμελώσουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα διπλασιάσουμε την ποσότητα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου