8.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό από το ΣΕΤΕ




Στην προκήρυξη 4.000 θέσεων για άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών οι οποίοι αναζητούν μια ευκαιρία απασχόλησης στο χώρο του τουρισμού θα προχωρήσει εντός του Νοεμβρίου το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση ενός προγράμματος ευκαιριών απασχόλησης στον τουρισμό (voucher εργασίας) συνολικά 8.000 θέσεων, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τον συντονιστή του προγράμματος Μιχάλη Κυριακίδη στο πλαίσιο του 14ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκίνησε το Μάιο, αφορούσε 3.950 θέσεις για τη διεκδίκηση των οποίων υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις 48.000 νέοι.

Ο συντονιστής του προγράμματος σημείωσε πως, ήδη, έχει δρομολογηθεί η τροποποίηση του προγράμματος με την εισαγωγή δύο καινοτομιών.

Η πρώτη αφορά την υποχρέωση όλων όσοι ολοκληρώσουν το ταχύρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης να πιστοποιηθούν σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14024.

Η δεύτερη αφορά τη δημιουργία ενός ενιαίου «πακέτου» εκπαιδευτικού υλικού (ιδιοκτησίας του ΙΝΣΕΤΕ) το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν όλοι οι πάροχοι εκπαίδευσης που θα αναλάβουν να καταρτίσουν τους επιλεγέντες. Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 80 ωρών και διαρκεί περίπου ένα μήνα.




Πηγή: reporter.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου