Κιβέρι: Ο θησαυρός του Αργολικού κόλπου που πρέπει να απολαύσεις! [εικόνες]


Από τα μέρη που «ερωτεύεσαι» έτσι ξαφνικά!  Όχι λόγω της πολυκοσμίας και των δεκάδων επιλογών που σου προσφέρει αλλά για τη νηνεμία και τη γαλήνη που σου προκαλεί, με το που πατάς το πόδι σου εκεί.

Το Κιβέρι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με ταυτότητα και ομορφιές, που δεν χάνει την αξία του ακόμα και μπροστά στην αίγλη του Ναυπλίου. Με ιστορία που έχει μείνει ανεξίτηλη, αυτό το μικρό ψαροχώρι υπήρξε στρατηγικό σημείο από την αρχαιότητα μέχρι την νεότερη ιστορία.

Εκεί αγκυροβόλησε ο Δαναός, ο βασιλιάς του Άργους, εκεί υπήρχε ναός του Ποσειδώνα, εκεί οι Φράγκοι έχτισαν τις εξοχικές τους κατοικίες.

68321450

Απέχοντας από το Ναύπλιο μόλις 15 χιλιόμετρα, είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού και έχει δύο παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έχει όμως αρκετά μαγαζάκια, όπου μπορείς να βρεις ότι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ ως και φρέσκο ψάρι.

Για να πας στην δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως τον φάρο. Θα βρεθείς σε μια μικρή πλαζ με πέτρες, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και καθαρά.

13806322

Κι αν νομίζεις ότι μόνο οι καλοκαιρινές εξορμήσεις, αξίζουν τον κόπο… κάνεις λάθος.  Τα ήσυχα δρομάκια με τα δέντρα να ξεπροβάλλουν γύρω σου, τα πετρόκτιστα σπίτια αλλά και τα γραφικά ταβερνάκια με τους εκλεκτούς μεζέδες αποτελούν πάντα ένα καλό λόγο για να πατήσεις το έδαφος αυτού του μικρού χωριού όλες τις εποχές του χρόνου.

Στα συν, οι εγκάρδιοι μόνιμοι κάτοικοι, που πάντα σε περιμένουν με το χαμόγελο στα χείλη και ανυπομονούν να σε «φιλέψουν το κάτι τις τους»!


93149556
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου