Mini carrot cupcakes


Επειδή τα cupcakes τα αγαπάμε αλλά καλό είναι να τα καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες, αυτές οι λαχταριστές μπουκίτσες είναι ότι πρέπει για να καλύψουμε την ανάγκη μας για ένα γλυκάκι. Το καρότο δίνει μια υπέροχη γεύση στη ζύμη και το λεμόνι "απογειώνει" την κρέμα τυριού που τα συνοδεύει.


Ingredients

  • Για τη ζύμη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1+1/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 μέτρια καρότα περασμένα από το multi
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
Τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θηκούλες σε δύο 24άρια ταψιά με μικρές θήκες για muffins (mini). Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και μοιράζουμε το μίγμα στα 48 φορμάκια (δεν φουσκώνουν πάρα πολύ οπότε τα γεμίζουμε στα 2/3 περίπου). Ψήνουμε για 17’-18’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.

P9940434R P9940433R P9940437R

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού που θα τα στολίσει, χτυπώντας καλά με το μίξερ τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να σφίξει η κρέμα (περίπου 2′). Αν η κρέμα μας δεν «στέκεται» την αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο και μετά τη βάζουμε σε ένα κορνέ και στολίζουμε.

Αν δεν έχουμε κορνέ ή αν βαριόμαστε του θανατά αυτή τη διαδικασία (παρόλο που γίνονται πολύ όμορφα) απλώνουμε απλά την κρέμα πάνω στις μπουκίτσες με ένα κουταλάκι του καφέ.
cookandfeel.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου