Office snacks: Ποια να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε


Οι περισσότεροι από εσάς, όταν είστε στη δουλειά και νιώθετε μια λιγούρα αναρωτιέστε: Τι θα φάω όλη μέρα στο γραφείο; Κατά πόσο αυτό που θα φάω θα επηρεάσει το βάρος μου και την παραγωγικότητα μου; Αυτές οι απορίες είναι εύλογες, γιατί πολλά σνακ που παίρνετε στη δουλειά είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λίπη, με αποτέλεσμα να σας φέρνουν υπνηλία και να αυξάνουν το σωματικό σας βάρος. Ενώ το ιδανικό σνακ πρέπει να σας δίνει πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, ώστε να σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες και ταυτόχρονα να μην σας παχαίνει. Όσοι θέλετε, να μάθετε ποια σνακ θα σας δώσουν αρκετή ενέργεια χωρίς πάρα πολλές θερμίδες και ποια πρέπει να αποφεύγετε, δεν έχετε παρά να διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

Να προτιμάτε αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι μια πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών οξέων που συμβάλουν στη αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL) και περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Επίσης, σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων αν καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα καθημερινά, παίρνετε πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες. Τι πιο εύκολο και υγιεινό λοιπόν, από το να πάρετε ένα σακουλάκι ανάλατα αμύγδαλα για το γραφείο;

Να προτιμάτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σας βοηθάει να νιώθετε πλήρεις.  Επίσης, το γιαούρτι ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, γιατί περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εντερική χλωρίδα και βοηθάνε στην μείωση των γαστρεντερικών προβλημάτων. Και αν αυτό το τρόφιμο το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα αποτελεί ένα θρεπτικό σνακ, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Να προτιμάτε τα φρούτα. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα  άλατα και φυτικές ίνες. Αποτελούν επίσης, μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, που απαιτούνται για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μια καλύτερη απόδοση στην εργασία. Είτε τα διαλέξετε φρέσκα είτε αποξηραμένα, αποτελούν πάντα μια πολύ καλή επιλογή για σνακ. Απλά προσέξετε, εάν τα προτιμήσετε σε αποξηραμένη μορφή, να μην έχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Να προτιμάτε χυμό ντομάτας. Μερικές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στη πραγματικότητα διψάτε. Την επόμενη φορά που θα είστε στο γραφείο και θα νιώσετε ότι θέλετε να φάτε, ενώ έχετε τσιμπήσει πριν λίγο, δοκιμάστε να πιείτε έναν δροσιστικό χυμό ντομάτας. Είναι χαμηλός σε νάτριο, δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και θα σας ξεδιψάσει.

Να αποφεύγετε τα κράκερ. Τα περισσότερα κρακεράκια είναι χαμηλά σε φυτικές ίνες και πλούσια σε νάτριο. Όσοι πιστεύετε ότι θα φάτε το συγκεκριμένο σνακ και θα νιώσετε χορτασμένοι, κάνετε λάθος. Μπορεί στην αρχή να νομίζετε ότι είστε πλήρεις, όμως μετά από λίγο θα πεινάτε και πάλι. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα κρακεράκια συνήθως δεν περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση πληρότητας για αρκετές ώρες.

Να προσέχετε τις μπάρες δημητριακών. Ναι, υπάρχουν πολλές υγιεινές εκδοχές από τις μπάρες δημητριακών, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που περιέχουν πολλές θερμίδες. Πριν επιλέξετε μια μπάρα, διαβάστε την ετικέτα τροφίμων, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι το ιδανικό σνακ και δεν είναι μια βόμβα από επεξεργασμένους υδατάνθρακες και θερμίδες.

Να προσέχετε τα κουλούρια. Αν νομίζετε ότι όλα τα κουλούρια είναι το πιο υγιεινό σνακ για το γραφείο σας, τότε κάνετε λάθος. Γιατί αυτή η λιχουδιά μπορεί να είναι πλούσια σε λιπαρά, αλάτι και θερμίδες.


Να αποφεύγετε τα πατατάκια. Μπορεί τα πατατάκια να φαίνονται σαν μια βολική και γρήγορη λύση, όμως αυτό δεν ισχύει. Γιατί το συγκεκριμένο σνακ είναι πλούσιο σε νάτριο, δεν περιέχει φυτικές ίνες και σας δίνει πολλές θερμίδες, χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου