Στα μαχαίρια Ποτάμι - Ένωση Κεντρώων για το σύμφωνο συμβίωσης


Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη για τη στάση που κράτησε το Ποτάμι, στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι αρχικά το κόμμα του κ. Θεοδωράκη επιφυλάχθηκε και όταν διαπίστωσε ότι περνούσε με τις ψήφους των άλλων κομμάτων τελικά τάχθηκε υπέρ. "Είναι τυχοδιωκτισμός να μην έχεις άποψη", είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση από το Ποτάμι μέσω του Ιάσονα Φωτήλα, οποίος ερωτώμενος από δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη κατά του Ποταμιού, ανέφερε τα εξής:

«Καταγγέλλω τον κ. Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων ως κοινούς συκοφάντες και ασύστολους ψεύτες διότι σήμερα το πρωί σε εκπομπή στο MEGA ο κ. Λεβέντης είπε ότι το Ποτάμι στην ουσία υπονόμευσε το σύμφωνο συμβίωσης. Το ότι το σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει ακόμα στο τραπέζι και θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη οφείλεται αποκλειστικά στο Ποτάμι, διότι το Ποτάμι έβαλε πλάτη όταν τα υπόλοιπα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων δια της απουσίας της -καθώς έλειπε ο εκπρόσωπός της από την αίθουσα- υπονόμευσαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Άρα λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να πούμε το Ποτάμι στήριξε όσο κανείς άλλος το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα καταθέσαμε και τροπολογία που το καθιστά άκρως πιο προοδευτικό και αφορά όλα τα τέκνα ομόφυλων ζευγαριών».

Η δήλωση του κυρίου Φωτήλα, προκάλεσε αντιδράσεις στην Ένωση Κεντρώων και με ανακοίνωση της σημειώνει:

«Σχετικά με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του Ποταμιού κ. Φωτήλα ότι η Ένωση Κεντρώων υπονόμευσε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, έχουμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της εν λόγω επιτροπής καθώς και οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει τι ακριβώς συνέβη, ποιοι είναι οι συκοφάντες και ότι το Ποτάμι ήρθε προς την πλευρά της στήριξης του νομοσχεδίου για την συμβίωση αφού η Ένωση Κεντρώων δια του εκπροσώπου της κ. Μάριου Γεωργιάδη είχε επιβάλλει την αποδοχή του σχετικού νόμου τασσόμενος θετικά επί της αρχής».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου