Βουτυράτο ψωμί με πελτέ, κρέμα φέτας και αβγό


Οpen sandwitch ή σπιτικό φαγητό στη στιγμή;

Από ένα κλειστό, προτιμώ ένα ανοιχτό σάντουιτς. Γιατί παίζει με ανοιχτά χαρτιά, αφήνοντας πρώτα τα μάτια να χορτάσουν. Στον ελάχιστο χρόνο που μου μένει, όταν επιστρέφω σπίτι πεινασμένη και δεν έχω όρεξη να λερώνω κατσαρόλες, το ανοιχτό σάντουιτς είναι η χαρά μου. Γιατί μαγειρεύεται πρώτα με φαντασία, δεύτερον με ό,τι έχει το ψυγείο και τρίτον, είναι ένα πλήρες γεύμα, που τρώγεται απολαυστικά μπροστά στην τηλεόραση, σε όποια στάση βολεύει ο καναπές, ανενδοίαστα χαλαρά και χωρίς μαχαιροπίρουνο. Αυτό εδώ που σας προτείνω, δεν θα μπορούσες να το πεις ούτε open ούτε sandwitch, καθώς καταλαβαίνει μόνον ελληνικά και φτιάχνεται με υλικά που ξέρω ότι σας βρίσκονται στο ψυγείο.

Βουτυράτο ψωμί με πελτέ, κρέμα φέτας και τηγανητό αβγό

 Υλικά για κάθε μερίδα

1 χοντρή φέτα προζυμένιο ψωμί
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
2 κ.σ. φέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ελάχιστη ρίγανη
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
μερικά φυλλαράκια ρόκας ή μαρούλι
2 ντοματίνια κομμένα στα 4
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σε δυνατή προς μέτρια φωτιά, ροδίζουμε το ψωμί και από τις δυό πλευρές.

Το βγάζουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε την άλλη κουταλιά βούτυρο και τηγανίζουμε το αβγό. Αλατοπιπερώνουμε.

Με ένα πιρούνι, σε ένα ρηχό πιάτο, λιώνουμε τη φέτα με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ρίγανη.

Αλείφουμε τη φέτα με τον πελτέ, από πάνω απλώνουμε τη φέτα, πάνω βάζουμε τη ρόκα και το αβγό.

Μοιράζουμε τα ντοματίνια, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο επιπλέον πιπέρι ή γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα και καλή μας όρεξη!

*tip

Όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο απλή συνταγή, φροντίζουμε να έχουμε τα καλύτερα υλικά: ένα αληθινό, προζυμένιο, ζυμωτό ψωμί, μια βαρελίσια ΠΟΠ φέτα, ένα αληθινό βούτυρο αγελάδος, το μόνο που μοσχοβολά όταν λιώνει πάνω στο ψωμί.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου