Τουλάχιστον 28 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία (Video-Photos)


Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.


Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με πηγές στην προεδρία, ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε και το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.
 Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».


Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».
Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Καταδίκη των επιθέσεων
Απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού,  στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια  και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό.


Θερμά συλλυπητήρια και συμπαράσταση στον λαό της Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Νταβούτογλου τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στην 'Αγκυρα. 
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
'Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα τραγικά γεγονότα στην 'Αγκυρα. "Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, "για τα θύματα την έκρηξης στην 'Αγκυρα".

Και προσθέτει: "Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση".
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου