Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 29-2-2016

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, 16 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου