3 gourmet τρόποι να φας το αβοκάντο!


Πρωτότυπες εκδοχές για να απολαύσεις το φρούτο με τις ευεργετικές ιδιότητες!

   Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο -και όχι λαχανικό- με ωοειδές φρούτο και καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Είναι νόστιμο και έχει δεκάδες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Όμως περιέχει αρκετές θερμίδες γι' αυτό πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή. Σήμερα θα σου προτείνουμε 3 διαφορετικούς τρόπους για να εντάξεις το αβοκάντο στο διαιτολόγιό σου!

1. ντιπ ή σος
avocadοdfrtyer.jpg

1 αβοκάντο
11/2 κ.σ. χυμό λάιμ 
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάσιους τριμμένα

Πως θα το κάνεις:
Kαθάρισε και λιώσε το αβοκάντο. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και ζέστανε το μείγμα ελαφρά. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείς να το βάλεις στο τοστ σου αντί για μαγιονέζα ή να κόψεις μπαστουνάκια καρότου και άλλων λαχανικών και το προσφέρεις ως ντιπ.

2. μπρουσκετάκια
avocado3.jpg

Κόψε λεπτά φετάκια (μαύρου κατά προτίμηση ψωμιού) και φρυγάνισέ τα στο φούρνο. Λιώσε 1 αβοκάντο και άπλωσε το πάνω στις φέτες. Ψιλόκοψε από πάνω ντοματίνια, πρόσθεσε νιφάδες παρμεζάνας και ρόκα.
Μια άλλη νόστιμη επιλογή για μπρουσκέτα είναι να βάλεις πάνω από το αβοκάντο, μία φέτα ελληνικό κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα, μέλι θυμαρίσιο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σουσάμι.
Επίσης, μπορείς να απλώσεις τυρί κρέμα, να βάλεις φετάκια αβοκάντο και καπνιστό σολομό.

3. smoothie
AvocadoBreakfasts4-AvocadoBananaSmoothie.jpg

Ρίξε στο μπλέντερ 1/2 αβοκάντο, 1/2 μπανάνα, 1 κ. γλ. σπόρους chia, 1 κ.γλ. σπόρους λιναριού αλεσμένα, 3/4 φλ. γιαούρτι, 1 κ. γλ. μέλι. Ρίξε το smoothie σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου