BAFTA 2016: Οι υποψηφιότητες και ο «Αστακός» του Λάνθιμου Βρετανικά Όσκαρ


Η «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και το «Carol» του Τοντ Χέινς οδηγούν την σχετική κούρσα, με εννέα υποψηφιότητες η κάθε μία τους, λίγο πριν την 69η απονομή των Bραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου και ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

 Τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γνωστά και ως Βραβεία BAFTA (British Academy Film Awards) απονέμονται σε μία ετήσια τελετή από τον σύλλογο British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) για επιτεύγματα στον χώρο του κινηματογράφου.
 
Αποτελούν τα αντίστοιχα Βρετανικά Βραβεία των Όσκαρ. Η τελετή απονομής των 69ων Βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Βασιλικής Όπερας (Royal Opera House) του Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου. Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Στίβεν Φράι (Stephen Fry).

 Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία, τόσο εντός όσο κυρίως εκτός συνόρων, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ο «Αστακός» (The Lobster - 2015) - έχοντας κερδίσει πέρσι τον Μάιο, το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου - έχει αποσπάσει μία υποψηφιότητα για BAFTA, στην Κατηγορία: Καλύτερη Βρετανική Ταινία.



Ο «Αστακός» (The Lobster - 2015) πραγματεύεται μία αλληγορική ιστορία αγάπης, σ' ένα φιλμ που επιτρέπει στον θεατή πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Με τον Κόλιν Φέρελ να μας χαρίζει μία σπουδαία ερμηνεία και την υπέροχη Ρέιτσελ Βάις στο πλευρό του, ο «Αστακός» αποτελεί αναμφισβήτητα, μία από πιο αξιόλογες δημιουργίες της κινηματογραφικής σεζόν.

«Ελπίζω ότι κάνουμε τις ταινίες μ' έναν τόσο ανοιχτό τρόπο που χωράνε τις απόψεις όλων. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη ταινία, που ελπίζω να έχει τη δική της φωνή και να εγείρει κάποια ερωτήματα. Αλλά πέρα από αυτό, καθένας που θα τη δει ελπίζω να συνδεθεί και να αρχίσει να σκέφτεται διάφορα θέματα με τους δικούς του όρους. Έτσι εύχομαι να λειτουργήσει αυτή η ταινία.» - Γιώργος Λάνθιμος

tvxs.gr
  
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου