ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Για να αποφύγεις την άνοια, θα πρέπει να κάνεις πολύ…


Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι από τη Βρετανία, ηλικίας 50 έως 89 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν την ερωτική τους ζωή και στη συνέχεια να υποβληθούν σε τεστ μνήμης και επίλυσης προβλημάτων με τους πιο σεξουαλικά ενεργούς να σημειώνουν υψηλότερα σκορ.

Αν είστε πενήντα και άνω, και θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την άνοια, δεν έχετε παρά να κάνετε σεξ, ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, προσθέτοντας ότι οι άνδρες ωφελούνται περισσότερο από τις γυναίκες.

Η ερωτική ζωή επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες των ατόμων καθώς με το σεξ παράγονται ορμόνες, οι οποίες σχετίζονται με αισθήματα επιβράβευσης και ευνοούν την μάθηση και την μνήμη, επισημαίνουν στη μελέτη τους ερευνητές του πανεπιστημίου Coventry. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι από τη Βρετανία, ηλικίας 50 έως 89 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν την ερωτική τους ζωή και στη συνέχεια να υποβληθούν σε τεστ μνήμης και επίλυσης προβλημάτων. Ένα από αυτά τα τεστ απαιτούσε να ακούσουν δέκα λέξεις και να τις θυμηθούν αμέσως μετά καθώς και πέντε λεπτά αργότερα. Ένα άλλο τεστ ζητούσε να συμπληρώσουν τους αριθμούς που έλειπαν από διάφορές σειρές.

Όσοι από αυτούς ήταν σεξουαλικά ενεργοί, είχαν κατά 23% καλύτερες επιδόσεις στο τεστ με την απομνημόνευση λέξεων και 3% υψηλότερες επιδόσεις στο τεστ επίλυσης προβλημάτων. Στις γυναίκες τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 14% και 2%.


Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να προστατευτούν από την άνοια καθώς με την έκλυση των ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, των ορμονών του σε, συνδέονται με τα συναισθήματα της ανταμοιβής και ενισχύουν τη βελτίωση της μνήμης και της μάθησης, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου