Καταφθάνει η Μέριλ Στριπ ως «η χειρότερη τραγουδίστρια όπερας του κόσμου»


Η Μέριλ Στριπ στη νέα της ταινία υποδύεται την περιβόητη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς

Η Μέριλ Στριπ λατρεύει να υποδύεται χαρακτήρες με ακραία χαρακτηριστικά. Και όταν το κάνει, τα πάντα είναι εκπληκτικά, ακόμα κι όταν η υπόλοιπη ταινία, είναι μέτρια.
Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να υποδυθεί τη χειρότερη τραγουδίστρια όπερας του κόσμου, την αμερικανίδα Florence Foster Jenkins.


Η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς ήταν μία τραγουδίστρια όπερας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με αναρίθμητους θαυμαστές παρά το γεγονός ότι ήταν εντελώς παράφωνη. Στην καριέρα της τα θέατρα ήταν πάντα γεμάτα αλλά κανείς δεν ξέρει αν οι θαυμαστές πραγματικά πήγαιναν για να απολαύσουν το τραγούδι της ή για να ξεκαρδιστούν στα γέλια.


Στην ταινία, ο Χιού Γκραντ ερμηνεύει τον σύντροφο και μάνατζέρ της St Clair Bayfield, έναν αριστοκράτη Άγγλο, Σαιξπηρικό ηθοποιό ο οποίος ήταν αποφασισμένος να προστατεύσει την Φλόρενς από τη σκληρή αλήθεια: ότι αυτή η υπέροχη φωνή η οποία άκουγε μέσα στο κεφάλι της όταν τραγουδούσε, στην πραγματικότητα ήταν σαν κρώξιμο καρακάξας.

Παίζουν οι Nina Arianda, Simon Helberg, και Rebecca Ferguson ενώ η σκηνοθεσία είναι του Stephen Frears και το σενάριο του Nicholas Martin.

Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε: 



Στην Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς όμως βασίστηκε άλλη μία ταινία που είδαμε φέτος, μία γαλλο-βελγο-τσέχικη παραγωγή με τίτλο «Marguerite» που σκηνοθέτησε ο Xavier Giannoli και στην οποία πρωταγωνιστούσε η πολύ καλή γαλλίδα ηθοποιός Catherine Frot. Η ταινία πήρε καλές κριτικές και σκιαγράφησε την Φλόρενς ισορροπώντας ανάμεσα στο δραματικό, το κωμικό, το τρυφερό και το γελοίο.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου