Πανούσης για προσφυγικό: Πάμε σε εθνική καταστροφή


Tην έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχετικά με την εξέλιξη που θα πάρει το προσφυγικό στη χώρα μας σε συνέντευξη του στo ραδιόφωνο του Alpha 9,89.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή» ήταν η αποστροφή του λόγου του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Οπως υποστήριξε «Φαινόταν ότι έρχεται κάτι μεγάλο. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Τώρα όπως είπε και ο κ. Μουζάλας οι ροές είναι μεταναστευτικές όχι προσφυγικές».
Η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
Aσκώντας σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Πανούσης ανέφερε: «Υπήρχε το ιδεολόγημα ότι «τα σύνορα είναι ανοιχτά, μπορεί να έρθει και να μπει όποιος θέλει»» και υπενθύμισε: «Είχα πει αν «σπάσει» ο Λίβανος, τελείωσε η Κύπρος. Είχα πει αν «σπάσει» η Αίγυπτος θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Όταν συναντώ τον πρέσβη της Τουρκίας και σου λέει «έχω στα παράλια 1 εκατ.», είναι αστείο να πιστεύεις ότι δεν θα σου στείλουν 500.000. Το δεύτερο ιδεολόγημα ήταν «δεν σταματάμε κανέναν»».
Αναφερόμενος στο hotspots ο Γιάννης Πανούσης εμφανίστηκε εξίσου απαισιόδοξος. «Δεν κατάλαβα τι είναι οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Τώρα έχουμε hotspots που δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μένουν εκεί και πώς θα φεύγει ο πρόσφυγας. Θα παίρνει αεροπλάνο από την Χίο για την Γερμανία; Επίσης, τι εννοούν με τα κέντρα κράτησης; Τι είναι; Η Αμυγδαλέζα ήταν κάτι απάνθρωπο. Υπό την πίεση, φτιάχνουμε δομές που δεν έχουμε καταλάβει πώς θα λειτουργούν».
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Σένγκεν «έχει σπάσει ήδη» δεδομένου ότι «σε μία χώρα που μπήκαν 1 εκατ. και έχουν μείνει 200.000. Αναφέρθηκε σε όλες τις πλευρές του προσφυγικού καθώς πέραν της κοινωνικής συνοχής ενέχει και ένα θέμα εθνικής ασφάλειας αλλά και «μία πλευρά οικονομική, που σε διαλύει». Αναφέρθηκε μάλιστα στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ
«Εχει αυτό που έγινε, και το είχα γράψει, ότι θα πάμε σε συν-διοίκηση στο Αιγαίο. Είμαστε αδύναμοι, ζητάμε λεφτά. Τί θα κάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ, θα πυροβολούν τους δουλεμπόρους και προς τα πού θα τους πάνε; Το Αιγαίο είναι το παράθυρό μας στον κόσμο. Δεν είναι νεκροταφείο ψυχών. Σήμερα ψάχνεις να δεις τι είναι το Αιγαίο. Δεν είναι νίκη της εξωτερικής πολιτικής η υπόθεση με το ΝΑΤΟ».
Ο ρόλος των Σκοπίων
Μάλιστα υποστήριξε ότι θα επωφεληθούν άλλα κράτη από αυτή την υπόθεση: «Ο Ράμα λέει ας συζητήσουμε για την Ήπειρο. Τα Σκόπια κερδίζουν, αυτά είναι τώρα τα σύνορα της Ευρώπης» είπε με έμφαση.
Μιλώντας για τους υπουργούς ήταν δηκτικός: «Δεν ξέρω ποιος κάθεται και σκέφτεται σε αυτή την κυβέρνηση. Ποιος σκέφτεται μακροπολιτικά; Ο πρωθυπουργός μέχρι την τελευταία μέρα έλεγε ότι «έχει δίκιο ο Πανούσης». Είπα για τον φράχτη στον Έβρο να μην πέσει, την τρίτη μέρα που ήμουν υπουργός και με κατηγόρησαν για εθνικιστή. Ας τον ρίξουν τώρα.».

Μιλάω ως αριστερός της κοινωνίας και όχι των υπογείων και των θερμοκηπίων».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου