Ανασχηματισμός ή Εκλογές: Άρχισαν οι ψίθυροι - Ασφαλιστικό, Σγουρίδης & Σφακιανάκης δίνουν τον τόνο


Δεν φωνάζει μεν, δεν τρελαίνεται δε, το Μαξίμου με τις "ιστορίες" Σγουρίδη, Τόσκα, Σφακιανάκη που προστέθηκαν στο ασφαλιστικό και στα μπλόκα των αγροτών. 

Ο ανσχηματισμός με αφορμή την παραίτηση Σγουρίδη, που έγινε ασμένως δεκτή, με τις δηλώσεις αλλά και τις ενέργειες χωρις όπως αποδείχθηκε να τις γνωρίζει πλήρως ο Πρωθυπουργός δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για ανασχηματισμό. Ο ανασχηματισμός τώρα θα είναι εν τω βάθει ή απλά μία αντικατάσταση και πάμε παρακάτω γιατί ακόμη μας καίει το κλείσιμο της αξιολόγησης και το προσφυγικό μαζί με την Σένγκεν


Και στις δύο περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τελείως διαφορετικές μεταξύ τους εισηγήσεις. Η περίπτωση του Νίκου Τόσκα είναι ιδιαίτερη. Ενώ ήταν προσωπική του επιλογή η απομάκρυνση Σφακιανάκη και η παραμονή του υποστρατήγου προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, το γεγονός ότι ο υποστράτηγος παραμένει αλλά σε άλλη θέση δείχνει ότι το Μαξίμου βρήκε τη χρυσή τομή, άρα και την λύση προς ώρας τουλάχιστον. 


Μετά την άφιξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα ανοίξει το μέτωπο αντικατάστασης του Σγουρίδη αν και το Μαξίμου θέλει να κρατήσει τους τόνους χαμηλά για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους ΑΝ.ΕΛ., μετά μάλιστα και την θεωρούμενη μεγάλη επιτυχία του Πάνου Καμμένου σχετικά με τα hotspots που με παρέμβαση του στρατού μπαίνουν σε τάξη. 

Ανσχηματισμός ή/και εκλογές λέει ο Τραγάκης
Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με μια μερίδα αγροτών, ενώ «η υπόλοιπη μερίδα των αγροτών δεν θα αποδεχθεί το διάλογο και δεν ξέρω πού μπορεί να καταλήξει», προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.


Όπως είπε, «το πιθανότερο για μένα είναι ότι θα μας προλάβει ένας ανασχηματισμός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους διαφυγής. Άρα έχει δύο επιλογές: ανασχηματισμό ή να πάει σε εκλογές ή και τα δύο. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό στα υπουργεία που της έχουν δημιουργήσει πρόβλημα... Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι προηγείται δημοσκοπικά, δεν ζητάει επιμόνως εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι θα βλάψουν την πορεία της χώρας. Αν όμως γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει».

«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα συγχρόνως και συγκρούστηκε με όλες τις κατηγορίες. Η πρόταση Κατρούγκαλου σε σχέση μ’ αυτά που ζητάνε οι δανειστές θεωρείται ήπια, άρα η συμφωνία απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι δυσκολότερη σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, στο αγροτικό και στα εργασιακά», κατέληξε ο βουλευτής.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου