Ζυμώνετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι
κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το αυγό
ελαφρά χτυπημένο. Συνεχίζετε το ζύμωμα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για
30’.
Σε μπολ τρίβετε τα τυριά με χοντρό τρίφτη και
προσθέτετε το δυόσμο, το γιαούρτι και τα αυγά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε
και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε τη ζύμη και την ανοίγετε
σε φύλλο χοντρό. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια, βάζετε μια
κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνετε σαν μισοφέγγαρο, στρίβετε και πιέζετε
στις άκρες της ζύμης και αλείφετε με γάλα για να κολλήσει το πιτάκι.
Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τα υπόλοιπα πιτάκια.
Τοποθετείτε
τα πιτάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνετε στους 150 °C για 20’ -
30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο δυόσμο ή
άλλο μυρωδικό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου