Ποιες τροφές γερνούν γρήγορα… την επιδερμίδα;


Μήπως εκτός από τους ψυχολογικούς παράγοντες που μας γεράζουν, τις συνθήκες της καθημερινότητας, το άσχημο περιβάλλον… υπάρχουν και κάποιες τροφές που θαμπώνουν την επιδερμίδα μας, προκαλούν αφυδάτωση και δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό; Ποια είναι αυτά;

Τυποποιημένα τρόφιμα και fast food
Οι τροφές αυτές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα, που περιέχουν, τα "κακά" λιπαρά όπως λέγονται επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία μας.

Ζάχαρη
Η ζάχαρη που προσλαμβάνουμε από τις τροφές οδηγεί στον σχηματισμό ενώσεων που διεγείρουν το ανοσοποιητικό, προκαλώντας φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς. Η ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα άκαμπτο και σκληρό και χάνοντας την ελαστικότητά του, αποκτά ρυτίδες.

Αλλαντικά
Λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον και τα περισσότερα αλλαντικά κρύβουν πολλά λιπαρά και μεγάλες ποσότητες σε αλάτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιου είδους προϊόντα γερνούν την καρδιά και ευθύνονται για πολλά καρδιακά επεισόδια.

Αλκοόλ και ενεργειακά ποτά
Μελέτες δείχνουν πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση και είναι ύποπτη για αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει στρες και φλεγμονές στις άκρες των χρωμοσωμάτων, τα επιλεγόμενα τελομερή τα οποία ρυθμίζουν τη διάρκεια ζωής των κυττάρων. Το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις σε βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, το συκώτι και η καρδιά, οπότε περιόρισέ το όσο μπορείς.

Αλάτι
Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα προκαλώντας κόπωση. Το περιττό αλάτι επίσης, οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και έχει αρνητική δράση στο μεταβολισμό των οστών.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου