Τι εισηγούνται - ποιοι και τι - στον πρωθυπουργό για να βγούμε από τα αδιέξοδα - Ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι πρωθυπουργοί



Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ρευστή και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα ημερώσει αύριο, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν σενάρια, που κάποιοι τα επεξεργάζονται, αλλά επίσημα η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα. 

Αυτά έλεγε στο spirospero αργά εχθές το βράδυ έμπειρος πολιτικός, πρώην υπουργός, που παραμένει ενεργός στη πολιτική. 

Τα σενάρια που επεξεργάζονται διάφορα στελέχη της εξουσίας, είναι:
1. Ρήξη με τους δανειστές και εκλογές (Στέλιος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης κ.α.)
2. Διεύρυνση της συγκυβέρνησης με συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Παππάς κ.α.)
3. Οικουμενική κυβέρνηση, ακόμα και υπό τον Κώστα Καραμανλή για να αποφύγει το πολιτικό κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί να βγούμε από τα αδιέξοδα (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Δραγασάκης κ.α.)

Για οικουμενικοί πρωθυπουργοί έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα των Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Φώτη Κουβέλη. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας ακούει και συζητάει όλες τις προτάσεις, αλλά δεν έχει υιοθετήσει καμία. Καλοβλέπει την οικουμενική λύση αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. 

Περισσότερο ασχολείται με τους «53», οι οποίοι διαθέτουν 12 βουλευτές και απειλούν ότι θα αποχωρήσουν γιατί «βλέπουν αδιέξοδο», παρά με τα διάφορα σενάρια. 

Εκείνο που δεν θέλει ο κ. Τσίπρας είναι οι πρόωρες εκλογές γιατί «η χώρα δεν αντέχει εκλογές κάθε τρίμηνο». 

Παρόλο αυτά συνεργάτες του διαρρέουν ότι «μια αιφνίδια παραίτηση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να αποκλειστεί εξαιτίας της αδιαλλαξίας των δανειστών. 

Το κλίμα είναι τόσο ρευστό που ελλοχεύει κινδύνους μεγάλων λαθών για την οικονομία και τα εθνικά θέματα.




Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου