Οι αγρότες «στρίμωξαν» την κυβέρνηση – Παρέμβαση Τσίπρα για «ανακωχή»


Οι αγρότες «στρίμωξαν» την κυβέρνηση και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενδεχομένως και σήμερα αναμένεται παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά τις άστοχες και σε αρκετές περιπτώσεις αήθεις επιθέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με πρωθυπουργική εντολή στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, μελετάται το ενδεχόμενο διατήρησης ως ξεχωριστού ταμείου του ΟΓΑ, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα αναγκάσουν τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η χθεσινή τοποθέτηση στη Βουλή του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το θέμα της διατήρησης του ΟΓΑ, ως ξεχωριστού ταμείου, δια της πλαγίας βεβαίως, λέγοντας ότι μπορεί να παραμείνουν τρια τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ).

«Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία ταμεία. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Ταυτόχρονα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απηύθυνε χθες νέα πρόσκληση στους αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Στον διάλογο με τον πρωθυπουργό θα λειανθούν πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει» είπε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει τους αγρότες από εβδομάδα, όχι μόνο για να συζητήσει μαζί τους το ασφαλιστικό αλλά και όλα τα θέματα για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Στο μεταξύ και σήμερα Σάββατο χιλιάδες αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σύνταγμα και να διαδηλώνουν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Με βασικό σύνθημα «στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς» μαζί τους ενώθηκαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 πορεία από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου