Πώς να προφυλαχθείτε από τις αλλεργίες της Άνοιξης


Άνοιξη, τα λουλούδια ανθίζουν, η γύρη αιωρείται και τα πρώτα συμπτώματα της αλλεργίας δεν αργούν να φανούν. Φαγούρες, υγρά μάτια, φτέρνισμα και καταρροή είναι τα πιο κοινά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από εποχικές αλλεργίες. Η λύση φυσικά δεν είναι να κλειστούμε στο σπίτι και να περιμένουμε να αλλάξει η εποχή, αλλά να πάρουμε κάποια μέτρα προφύλαξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται καλύτερα τις ενοχλητικές αλλεργίες. 

– Κάντε ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι και απομακρύνετε τη σκόνη που έχει μαζευτεί στα παράθυρα, στα ράφια του γραφείου και στα φίλτρα του air conditioner κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

– Προσπαθήστε να περιορίσετε τις εξωτερικές δραστηριότητες μεταξύ 10 και 4 το μεσημέρι, δηλ. τις ώρες που η γύρη βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στον αέρα.

– Συμβουλευτείτε κάποιον αλλεργιολόγο και πάρτε τη φαρμακευτική αγωγή που θα σας προτείνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε έξω.

– Κλείστε τα παράθυρα όταν έχει αέρα για να αποτρέψετε τη γύρη να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού.

– Να πλένετε τα σεντόνια τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα σε καυτό νερό.

– Είναι προτιμότερο να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα σεντόνια που στεγνώνουν στον αέρα εγκλωβίζουν μεγάλες ποσότητες γύρης.

– Να πλένετε τα χέρια σας συνέχεια και ειδικά πριν πέσετε για ύπνο. Η γύρη προσκολλάται επίσης στο δέρμα και στα μαλλιά σας.

– Απομακρύνετε τα κατοικίδια από το κρεβάτι και τα έπιπλα, αφού μεταφέρουν κόκκους γύρης που κολλάει στο τρίχωμά τους.

– Όταν μετακινήστε με το αυτοκίνητο, προσπαθήστε να έχετε τα παράθυρα κλειστά. Εάν κάνει πολλή ζέστη, χρησιμοποιείστε air conditioner.

– Όταν ασχολείστε με την κηπουρική, να φοράτε οπωσδήποτε μάσκα προσώπου. 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου