Υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη;


Η νέα παραγωγή του Πλανητάριου του Ευγενίδειου Ιδρύματος εστιάζει στο ερώτημα που βασανίζει πολλές γενιές ανθρώπων


Το ερώτημα βασανίζει γενιές ολόκληρες ανθρώπων. Υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη στο αχανές σύμπαν; Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων είναι δύσκολο να είμαστε οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί σε ολόκληρο το σύμπαν. Μέχρι σήμερα όμως ο άνθρωπος δεν έχει αποδείξει και το αντίθετο.

Όχι, μην βάζετε στο μυαλό σας ούτε πράσινα εξωγήινα τερατάκια ούτε αιμοσταγή aliens. Αυτά είναι δημιουργήματα της λογοτεχνίας και του σινεμά του φανταστικού. Στη νέα ψηφιακή δημιουργία του Ευγενίδειου Ιδρύματος στο εντυπωσιακό του Πλανητάριο (λεωφόρος Συγγρού 379, Παλαιό Φάληρο) θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε την απάντηση της επιστήμης στο παραπάνω κρίσιμο ερώτημα.

Στην ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο σύμπαν», η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και πάνω, αλλά και σε ενήλικες θεατές, γινόμαστε κοινωνοί πολύτιμων πληροφοριών για την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, που μάλλον θα μας φανούν πολύ χρήσιμες για την εξερεύνηση της πιθανότητας ύπαρξης ζωής αλλού στο σύμπαν.


Ποια είναι τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος που είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής; Ποιες οι σημαντικότερες μεθόδοι που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη; Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του σύμπαντος;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα βρούμε στη ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο σύμπαν», που μαζί με άλλες ψηφιακές παραστάσεις, όπως «Μια βόλτα στο φεγγάρι», «Κρυμμένο σύμπαν», «Πάραξενοι κόσμοι στο ηλιακό μας σύστημα», συνεχίζουν το μοναδικό μας ταξίδι στο αχανές διάστημα.

Οι προβολές για την ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο σύμπαν» είναι κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα προστίθεται και μία επιπλέον προβολή στις 2:30 το μεσημέρι.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου