Τυρόψωμο


Μια πεντανόστιμη συνταγή για τυρόψωμο που δε θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε συχνά.

1 1/2 ποτήρι (νερού) νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. φέτα

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το νερό (να μην κάψει)
Αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολάκι στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και το 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε περιμένουμε 1-2 λεπτά να "ανεβεί" η μαγιά.

Το υπόλοιπο νερό το τοποθετούμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε σκεπασμένο να ανεβεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε το υλικό σε δύο μακρόστενες φόρμες ή ένα στρόγγυλο ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) το οποίο έχουμε αλείψει προηγουμένως με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας τυριών. Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στο ταψί ή στις φόρμες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις,  για περίπου 30 -35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει καλά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου