Στο Μαξίμου για διάλογο οι αγρότες: Το μπλόκο των Τεμπών ζητά ξεχωριστή συνάντηση την Τρίτη- "Όλοι μαζί" διαμηνύει η κυβέρνηση


Σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προσβλέπει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους των αγροτών.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών. Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός στην σημερινή συνάντησή τους.

Στο μεταξύ αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στο αίτημα που υπέβαλαν τα μπλόκα των Τεμπών για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

«Όποιοι αγρότες θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση έρχονται στη συνάντηση το μεσημέρι σήμερα» είναι το μήνυμα που απέστειλε χθες το βράδυ  αρμόδιος αξιωματούχος, δείχνοντας πως θα υπάρξει σύγκρουση με ένα τμήμα των αγροτών, που κορμό έχουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα την ελπίδα ότι στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:


«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην συνάντηση».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου