Η NASA αποκαλύπτει: Αστροναύτες άκουσαν... μουσική στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (VIDEO)


Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα καλά, μέχρι πρότινος, κρυμμένο μυστικό της NASA. Πρόκειται για ήχους που κατέγραψε στη "σκοτεινή πλευρά" του φεγγαριού το πλήρωμα του Apollo 10 το 1969 και για σχεδόν 40 χρόνια είχαν χαρακτηριστεί "απόρρητα".

Η "σκοτεινή πλευρά" του φεγγαριού είχε ανέκαθεν μια μυστικιστική γοητεία. Και όταν το πλήρωμα μιας από τις πρώτες αποστολές στο διάστημα κατέγραψε μια παράξενη μουσική. Και ήταν τέτοια η έκπληξή τους, που δεν ήξεραν αν έπρεπε να το αναφέρουν ή όχι. Τη στιγμή που άκουσαν στα ακουστικά τους την παράξενη μουσική, βρίσκονταν εκτός του εύρους των επίγειων ραδιοφωνικών εκπομπών.

Οι Thomas P. Stafford, John W. Young και Eugene A. Cernan, πλήρωμα του Apollo 10 που τέθηκε σε τροχιά μόλις δυο μήνες πριν ο Νιλ Άρμστρογνκ γίνει ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, είναι οι αστροναύτες που άκουσαν τη... μουσική της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

Στα απόρρητα έγγραφα της NASA αναφέρεται πως οι τρεις αστροναύτες ανέφεραν ότι άκουσαν κάτι που περιέγραψαν ως ψίθυρο. Τα όσα άκουσαν και κατέγραψαν χαρακτηρίστηκαν απόρρητα για σχεδόν 40 χρόνια. Και η NASA αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα όσα έχουν καταγραφεί στη μια ώρα που το Apollo 10 χρειάστηκε για να περάσει από τη "σκοτεινή πλευρά" του φεγγαριού.

«Το άκουσες αυτό; Αυτό το σφύριγμα;» ακούγεται να λέει ένας από τους αστροναύτες. «Ακούγεται σαν τύπου μουσική» λέει ένας άλλος. «Σου λέω, αυτή η μουσική είναι περίεργη» απαντά ο πρώτος για να πάρει την απάντηση από τον συνάδελφό του: «στο λέω, κανείς δεν θα μας πιστέψει».


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου