Αποκάλυψη – σοκ από WSJ: Υπάρχει plan B για να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα


Για «plan b» της ΕΕ στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, το οποίο περιλαμβάνει εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, κάνουν σκέψεις εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, ούτως ώστε η διαχείριση του προσφυγικού να γίνει για την Ευρώπη πιο διαχειρίσιμη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «plan b» δείχνει ουσιαστικά την εξασθένιση της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και κυρίως στο σχέδιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ το οποίο περιελάμβανε την συμμετοχή της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η WSJ, τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, υπογράμμισαν, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, καθώς στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων η ύπαρξη μεταναστών θα μπορούσε να φουντώσει τις εθνοτικές συγκρούσεις ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα εκτιμούν ότι μόλις οι πρόσφυγες αντιληφθούν ότι θα παραμένουν κολλημένοι στην Ελλάδα τότε θα ανακοπεί και η ροή τους από την Τουρκία προς τη χώρα μας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 του Μάρτη μία τελευταία ευκαιρία ώστε η συνεργασία με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ να αποδώσει καρπούς. Σε διαφορετική περίπτωση εξετάζουν ακριβώς το σενάριο αυτό. Δηλαδή, τον εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα και την παροχή συνδρομής για την αντιμετώπιση μιας ανθρωπιστικής κρίσης έκτακτης ανάγκης.

«Η Ελλάδα δεν θα ήταν και το χειρότερο μέρος για να έχουμε μία ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες» ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος και υπογράμμισε πως ο ελληνικός πληθυσμός ήταν πολύ πιο φιλικός προς τους υπόλοιπους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων Βαλκανικών χωρών και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την διακήρυξη της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ των 28 χωρών – μελών της ΕΕ. Μάλιστα ορισμένες ευρωπαϊκές κυβέρνησης όπως αυτή του Βελγίου είναι αντίθετες σε κάτι τέτοιο.

Το δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο για ένα πακέτο ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο πρόσφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρoσφυγικό. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μουζάλα εάν οι πρόσφυγες παγιδεύονταν στην Ελλάδα τότε το κόστος θα άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο να αναφέρει ποσά, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.


wsj
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά