10 λάθη που κάνουμε με το σουτιέν μας και οι λύσεις τους


Όλες οι γυναίκες έχουμε μια σχέση μίσους και πάθους με το στήθος μας. Είναι ωραίο, αλλά πολλές φορές δεν είναι και τόσο συνεργάσιμο. Δεν τους αρέσει να φωλιάζουν ήρεμα στο σουτιέν όταν τρέχουμε ή χορεύουμε και καταλήγουμε να κάνουμε νευρικές κινήσεις και να σηκώνουμε συνεχώς τις τιράντες. Μην ανησυχείτε όμως δεν φταίει το στήθος σας, αλλά η λάθος επιλογή σουτιέν που κάνουμε τις περισσότερες φορές. Εξαλείψτε λοιπόν όλα αυτά τα λάθη, μαθαίνοντας και διορθώνοντας τα!

1. Είστε στο δρόμο και σας έσπασε η τιράντα του σουτιέν

Πρόκειται για το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί και αναγκαστικά καταφεύγουμε στο να φτιάξουμε μια πολλή άσχημη αυτοσχέδια πατέντα προκειμένου να το διορθώσουμε ή απλά να μείνουμε με το ένα στήθος στητό και το άλλο πεσμένο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλιπ για τιράντες ή έναν συνδετήρα του σουτιέν, το οποίο βοηθάει και στο να γίνονται οι τιράντες χιαστή.
2. Τιράντες που φαίνονται ή γλιστρούν συνέχεια

Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό να φαίνονται οι τιράντες του σουτιέν, ειδικά αν πρόκειται να φορέσουμε ένα στράπλες ή ένα παρτό μπλουζάκι. Τα μπουστάκια τύπου Bandeaus είναι ιδανικά μόνο για όσες γυναίκες ανήκουν στην cup A, ωστόσο υπάρχουν πολλά στράπλες σουτιέν που στηρίζουν ακόμα και τα μεγαλύτερα μεγέθη. Αν όμως τα φορέσουμε χωρίς τιράντες ή με τιράντες σιλικόνης, οι οποίες δεν φαίνονται, το πρόβλημα λύνεται.
3. Στήθος που ιδρώνει ή του προκαλούνται ερεθισμοί

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, αυτό το πρόβλημα μπορεί να γίνει εφιάλτης. Προκειμένου να το αποφύγουμε, θα πρέπει να επιλέξουμε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβάκι ή δαντέλα και να αποφύγουμε την μπανέλα, αν μας πιάνει πόνος κάτω από το στήθος.
4. Στρίβει συνεχώς η πλάτη του σουτιέν


Οι στριμμένες τιράντες είναι πολύ ενοχλητικές, αλλά το να στρίψει το πίσω μέρος του σουτιέν (εκεί όπου είναι το κούμπωμα), όχι μόνο είναι ενοχλητικό, αλλά θα μας κάνει να μοιάζουμε σα να έχουμε κάποιο μεγάλο σπυράκι. Γι’ αυτό καλύτερα να επιλέξουμε ένα σουτιέν που κουμπώνει μπροστά. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και όταν βιαζόμαστε πολύ θα είναι δύσκολο να το κουμπώσουμε στραβά.
5. Το να είναι υπερβολικά εμφανείς οι θηλές

Η επιλογή του σουτιέν έχει να κάνει και με το που πρόκειται να πάμε. Για παράδειγμα στην δουλειά χρειαζόμαστε ένα σουτιέν που θα κρατήσει και θα καλύψει καλύτερα το στήθος μας (πχ να έχει ενίσχυση), ενώ κατά την διάρκεια ενός πάρτι ή μιας πιο χαλαρής στιγμής έχουμε ανάγκη από ένα σουτιέν χωρίς ενίσχυση ή φόδρα, κάτι πιο χαλαρό δηλαδή.
6. Το να έχει το σουτιέν κενό στο πάνω μέρος του, μεταξύ στήθους και υφάσματος
Λάθη που κάνουμε με το σουτιέν μας και οι λύσεις τους (7)

Υπάρχουν σουτιέν που πολλές φορές δεν αγκαλιάζουν σωστά το στήθος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αντιαισθητικό κενό μεταξύ δέρματος και υφάσματος στο πάνω μέρος του σουτιέν. Προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα καλό θα είναι να επιλέξουμε έναν στηθόδεσμο που έχει μια πιο ήπια ραφή και είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αγκαλιάζει τις καμπύλες του στήθους μας.
7. Ή και το αντίθετο, το στήθος ξεχειλίζει από το σουτιέν

Αυτό σημαίνει πως το σουτιέν είναι μικρό για το στήθος μας, κάτι το οποίο συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες με μεγάλο μέγεθος στήθους που φορούν πολύ παρτά σουτιέν. Εξάλλου, ακόμα και τα μικρά στήθη μπορούν να «ξεχειλίζουν» αν καλύπτονται από στηθόδεσμους τύπου balconette ή demi cup. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι να φορέσουμε ένα πιο μεγάλο cup που θα καλύπτει όλο το στήθος.
8. Στήθη που δείχνουν απομακρυσμένα όταν φοράμε χαμηλό ντεκολτέ

Αν τα στήθη είναι ελαφρώς απομακρυσμένα μεταξύ τους, καλό θα είναι να επιλέξουμε ένα σουτιέν τύπου low-cut balconette. Με αυτό τον τρόπο θα τους δώσουμε ένα πιο γεμάτο σχήμα, θα τα σπρώξουμε λίγο πιο κοντά και θα αποκτήσουν μια πιο καθορισμένη μορφή, σε αντίθεση με ένα πιο χαλαρό cup, το οποίο θα τα κάνει πιο χαλαρά και λιγότερα πληθωρικά.
9. Άβολο εξόγκωμα στην πλάτη ενός βραδινού φορέματος

Το να πιέζει η πλάτη του σουτιέν το δέρμα με αποτέλεσμα να το κάνει να δείχνει σα να ξεχειλίζει είναι ένα από τα πιο άσχημα και αποκρουστικά θεάματα. Οπότε καλύτερα να επιλέξουμε ένα σουτιέν με μεγαλύτερο cup size και να μην σφίγγουμε τις τιράντες. Αν και πάλι δεν βλέπουμε καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα είναι να δοκιμάσουμε ένα σουτιέν με σταυρωτές τιράντες ή με φαρδιά πλάτη.
10. Το να φοράμε ένα σέξι σουτιέν και το αποτέλεσμα τελικά να μην είναι τόσο σέξι κάτω από τα ρούχα

Τα υπέροχα, σέξι σουτιέν που φαίνονται τέλεια στην κρεμάστρα ενός μαγαζιού ή όταν το φοράει ένα μοντέλο της Victoria’s Secret πολλές φορές δείχνουν περίεργα όταν φοριούνται με ρούχα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα πλισέ ή με έντονα σχέδια σουτιέν, φροντίστε αυτά που φοράτε να το κολακεύουν και όχι να συνθέτουν μια άσχημη εικόνα. Προτιμήστε ένα διακριτικό και όμορφο print για να φορέσετε κάτω από ένα ημιδιάφανο μαύρο τοπ, για να αφήσετε λίγα στην φαντασία και να δημιουργήσετε μια πιο κολακευτική σιλουέτα.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου