Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 3-3-2016



Λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, και σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά με πιο έντονα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 18 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε ισχυρούς και σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν δίνοντας το βράδυ βροχές και πιθανόν καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, αλλά πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας τις απογεματινές και βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου