8 ιστορίες με φαντάσματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει πειστικές εξηγήσεις


Αυτές οι ιστορίες με φαντάσματα ΔΕΝ είναι επεισόδια των X-Files.

Πιστεύεις στα φαντάσματα; Μήπως έχεις δει κάτι παράξενο που ποτέ δεν κατάφερες να εξηγήσεις; Οι παρακάτω ιστορίες με φαντάσματα, μάλλον θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους σου φόβους…

Εκδίκηση

chinese-tomb-guardian

Κίνα, περίπου στα 790 πχ. Πριν πεθάνει, ο Tu-Po ήταν ένας από τους λόρδους του  αυτοκράτορα Hsuan. Οι δυο τους είχαν μια διαφωνία και ο Hsuan, το 786 πχ, διέταξε τη δολοφονία του Tu-Po, παρά τις προεδοποιήσεις του  ίδιου πως θα επιστρέψει, για να τον στοιχειώσει.

Ο Tu-Po έκανε πολλά περισσότερα. Το 783 π.χ, o Ηsuan βρήκε ξαφνικό θάνατο από το βέλος ενός τόξου που ανήκε σε μια φιγούρα με τα χαρακτηριστικά του Tu-Po. Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε μια σύναξη λόρδων, σύμφωνα με τις γραφές του Κινέζου Φιλοσόφου Mo Tzu. Ποτέ δεν βρέθηκε ο ένοχος.

Αλυσίδες

parthenon-athens

Αθήνα, 113 π.χ. Ο Ρωμαίος Γερουσιαστής Πλίνιος ο Β`, διηγήθηκε μια ιστορία φαντάσματος που παραμένει το ίδιο creepy μέχρι σήμερα.

«Υπήρχε στην Αθήνα ένα μεγάλο, ευρύχωρο σπίτι με κακή φήμη, που κανείς δεν μπορούσε να ζει εκεί πέρα.Αργά τη νύχτα, ένας θόρυβος ακουγόταν συχνά , που έμοιαζε με σιδερένιο αντικείμενο, και αν το άκουγες πιο προσεκτικά, θύμιζε σύρσιμο αλυσίδας στο έδαφος.» και αυτοί οι ήχοι οδηγούσαν στην εμφάνιση μιας «φιγούρας ενός σκελετωμένου, βρώμικου άντρα με μεγάλο γένι και πολλά μαλλιά, που χτυπούσε τις αλυσίδες στα χέρια και τα πόδια του για να τις σπάσει.»

Όταν ο φιλόσοφος Αθηνόδωρος άκουσε την ιστορία, αποφάσισε να νοικιάσει το σπίτι, ώστε να αντιμετωπίσει το φάντασμα.  Το φάντασμα εμφανίστηκε μπροστά του, χτυπώντας τις αλυσίδες, πριν εξαφανιστεί ξανά. Ο Αθηνόδωρος με ψυχραιμία εντόπισε σημείωσε το σημείο που είχε εμφανιστεί το φάντασμα και το πρωί ζήτησε να γίνει ανασκαφή του. «Η ανασκαφή έγινε, αποκαλύπτοντας τον σκελετό ενός άντρα δεμένου με αλυσίδες. Όταν έγινε μια κανονική ταφή του άντρα, το φάντασμα του εξαφανίστηκε», γράφει ο Πλίνιος. 

Ο Έξαλλος Δαμών 


Αρχαία Αθήνα, εικάζεται γύρω στο 100 πχ. Ο συγγραφέας Πλούταρχος διηγείται την πιο λυπητερή ιστορία φαντάσματος που έχεις ακούσει –

Στην Χαιρώνεια, ζούσε ένα αγόρι, που το έλεγαν Δάμων, το οποίο είχε τραβήξει την προσοχή ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου. Ο Ρωμαίος ενδιαφερόταν ερωτικά για τον Δαμών και του το έδειχνε, χωρίς όμως να έχει ανταπόκριση.

Γνωρίζοντας πως αν δεν κάνει κάτι, μπορεί και να κινδύνευε η ζωή του, ο Δαμών μαζί με μια ομάδα φίλων έκαναν ενέδρα στον Ρωμαίο εκατόνταρχο και σε πολλούς ακόμα Ρωμαίους στρατιώτες, σκοτώνοντας τους. Η Αγορά της Χαιρώνειας καταδίκασε τον Δαμώνα και τους φίλους του σε θάνατο. Όμως ο Δάμων είπε και πάλι την τελευταία λέξη, προκαλώντας τον θάνατο των κατήγορων του.

Η φυγή του Δαμών και των φίλων του στην εξοχή δεν κράτησε πολύ. Σύντομα, άνθρωποι της πόλης του ζητούσαν να επιστρέψει, παρέχοντας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του. Όλα ήταν ψέμματα. Ο θάνατος του Δαμών στα τοπικά λουτρά συνέβη πολύ εύκολα. Από τοτε, για αρκετό καιρό, σκιές και βασανιστικοί ήχοι περικύκλωναν το μέρος, οδηγώντας στο σφράγισμα των λουτρών. Μέχρι και σήμερα, άνθρωποι της πόλης είναι βέβαιοι πως το πνεύμα του οργισμένου Δαμών  κυκλοφορεί παγιδευμένο μέσα στο κτήριο των λουτρών.» γράφει ο Πλούταρχος.

Ο Πύργος του Λονδίνου 

tower-of-london

Ο Πύργος του Λονδίνου, ηλικίας 900+ ετών και τα ανάκτορα της Βασίλισσας Βικτώριας, θεωρούνται αγαπημένοι προορισμοί για φαντάσματα και κάθε είδους πνεύματα.

Ένας από τα πιο γνωστά πνεύματα, ήταν και αυτό της Arabella Stuart, ξαδέλφης του Βασιλιά Jasmes. H Arabella έκανε το λάθος να παντρευτεί ενάντια στη θέληση του Βασιλιά και στάλθηκε στον πύργο του Λονδίνου για να ζήσει εκεί σε πλήρη απομόνωση.  Ακόμα ζει εκεί το φάντασμά της, σύμφωνα με τον μύθο.

Μην Αυτοκτονήσεις

aokigahara-forest-japan

Τα τελευταία 20 χρόνια, στο δάσος Aokigahara, που βρίσκεται στο όρος Fuji της Ιαπωνίας, αμέτρητα σώματα θυμάτων από αυτοκτονίες έχουν εντοπιστεί, καθώς το συγκεκριμένο δάσος έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για Ιάπωνες που θέλουν να βάλουν τέλος στις ζωές τους.

Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται πως λίγο πριν επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν, είχαν δει φιγούρες ανθρώπων που τους παρακαλούσαν να μην το κάνουν και να ζητήσουν βοήθεια. Αρκετά περιστατικά υπάρχουν και στο YouTube.

Roland Doe

mind-space-apocalypse-your-dark-light-in-the-shallow-depths-of-lucid-daydreams-and-wonderland-nigh-1431639132nk4g8

To 1949, ένα αγόρι από το Cottage City του Maryland, που είχε γίνει γνωστός με το όνομα «Roland Doe» δεχόταν εξορκισμό από μια ομάδα Ρωμαιοκαθολικών ιερέων. Κανείς δεν μπορεί να εξακριβώσει ποιες ήταν αυτές οι υπερφυσικές δυνάμεις του Roland που σκορπούσαν τον τρόμο. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είχε υπερφυσική δύναμη, πως μιλούσε σε αρχαίες γλώσσες, πως μπορούσε να μετακινήσει αντικείμενα με το μυαλό του.

Από τότε, ερευνητές έχουν αναλύσει καθεμία από αυτές τις μαρτυρίες, φέρνοντας στο φως στοιχεία που δείχνουν πως ο Roland ήταν ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα, που μισούσε το σχολείο και οι ικανότητες του ξεπερνούσαν το υπερφυσικό. Το γεγονός του εξορκισμού του Roland ενέπνευσαν την γραφή του μυθιστορήματος «The Exorcist» από τον William Peter Blatty, που με τη σειρά του έγινε η βάση της ιστορίας για την ομώνυμη ταινία.

Την λένε «Brown Lady»

Brown_lady

To 1936, ένας φωτογράφος που έπαιρνε φωτογραφίες μέσα στο  Raynham Hall, στην πόλη Norfolk της Βρετανίας, απαθανάτισε την εικόνα ενός φαντάσματος που κατέβαινε τις σκάλες.  Η εικόνα αυτή έγινε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες φαντασμάτων, αν και κάποιοι πιστεύουν πως προκλήθηκε από διπλή έκθεση.

Αmytiville

amityville-house

Νέα Υόρκη, 1974, ο Ronald Defeo Jr, πατέρας τεσσάρων παιδιών κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του. Η έρευνα της αστυνομίας, όμως, ήταν γεμάτη εκπλήξεις: Το όπλο του εγκλήματος  δεν είχε σιγαστήρα, ενώ αποδείχθηκε επίσης πως δεν υπήρχαν σημάδια πάλης μέσα στο σπίτι.


Το 1975, μια νέα οικογένεια, οι Lutzes, μετακόμισαν στο σπίτι των Amityville, αγοράζοντάς το σε εξευτελιστική τιμή. Κατάφεραν να ζήσουν εκεί για λιγότερο από ένα μήνα. Σε εκείνο το διάστημα, η κόρη τους ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με την Jodie, ένα γουρούνι με κόκκινα μάτια που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Επίσης το σπίτι προσελκούσε διαρκώς σμήνη από μύγες, ενώ χτυπήματα ακούγονταν από τοίχους έρημων δωματίων και άλλαζε διαρκώς η διάταξη των επίπλων, χωρίς να τα έχει ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου