Τι να μην κάνετε ποτέ σε μια γιορτή ή σε ένα πάρτι


Οι αμήχανες στιγμές στη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων είναι αναπόφευκτες. Ευχαριστιέστε τις χειραψίες; Αρχίζετε να τρώτε, παρά την απουσία του οικοδεσπότη;

Ο συγγραφέας και, για πάνω από 26 χρόνια, μπάτλερ, Charles MacPherson, απαντά σε αυτά και άλλα φλέγοντα ζητήματα στο νέο του βιβλίο: «The Pocket Butler: A Compact Guide to Modern Manners, Business Etiquette and Everyday Entertaining.»

Ακολουθούν οι κυριότερες συμβουλές του για το τι να αποφύγετε στα πάρτι και τις γιορτές. Ορισμένοι από αυτούς τους κανόνες θα σας εκπλήξουν:

1. Ποτέ μη «συστήνετε» ένα διάσημο ή διακεκριμένο πρόσωπο
Σύμφωνα με τον MacPherson, τα διακεκριμένα και επιφανή άτομα δεν «συστήνονται», αλλά «παρουσιάζονται». Αντί να πείτε, «Επιτρέψτε μου να σας συστήσω» θα μπορούσατε να πείτε «Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω».

2. Ποτέ μην προσφέρετε χειραψία σε κάποιον πιο υψηλόβαθμο 
Αν το άτομο που χαιρετάτε κατέχει υψηλότερη βαθμίδα από εσάς, περιμένετε έως ότου αυτός ή αυτή προτείνει χειραψία. Διατηρήστε επαφή με το βλέμμα, χαμογελάτε και συνδέστε τα χέρια σας σαν πλέγμα. Ο MacPherson υποστηρίζει ότι η διάρκεια της χειραψίας θα πρέπει να είναι περίπου τρία δευτερόλεπτα.

3. Ποτέ μην φοράτε ετικέτα με το όνομά σας πάνω από την καρδιά σας 
Εάν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να βρίσκεστε σε πάρτι με ετικέτες ονομάτων, φορέστε το στη δεξιά πλευρά του θώρακά σας, έτσι ώστε να είναι ορατό κατά τη διάρκεια της χειραψίας.

4. Ποτέ μην αφαιρείστε κατά τη διάρκεια των συστάσεων
Πόσες φορές έχετε συστηθεί και συνειδητοποιείτε πέντε λεπτά αργότερα ότι δεν έχετε ιδέα με ποιον μιλάτε; Αποφύγετε αυτή την αμήχανη στιγμή επαναλαμβάνοντας το όνομα του συνομιλητή σας στη συζήτηση.

5. Μη δίνετε ποτέ την επαγγελματική σας κάρτα με το ένα χέρι 
Σύμφωνα με τον MacPherson, αυτό είναι σημάδι αλαζονείας. Παρουσιάστε πάντα την κάρτα σας με τα δύο χέρια και κρατήστε την από την κορυφή. Αντιθέτως, θα δυσκολέψετε το άτομο που παίρνει την κάρτα.

6. Ποτέ μην υπερβάλλετε με το χιούμορ
Οι φίλοι σας μπορεί να γνωρίζουν την αίσθηση του χιούμορ σας, αλλά όχι και οι καλεσμένοι του πάρτι. Ο MacPherson προειδοποιεί ότι το χιούμορ μπορεί συχνά να γίνει ακούσια προσβλητικό. Βολιδοσκοπήστε την ατμόσφαιρα πριν αρχίσετε να πετάτε αστεία.

7. Ποτέ μην κρατάτε το ποτό στο δεξί σας χέρι 
Φορέστε την ετικέτα με το όνομά σας στα δεξιά, αλλά κρατήστε το ποτό σας στο αριστερό σας χέρι – όλα γίνονται για τη χειραψία. Κανείς δεν θέλει να σφίξει το υγρό χέρι που ήταν μόλις πριν τυλιγμένο γύρω από το ποτό σας. Επίσης, ένα συνωστισμένο δωμάτιο συχνά καθιστά δύσκολη την εναλλαγή χεριών. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για το πώς να κρατάτε τσάντες και πορτοφόλια.

8. Ποτέ μην αρχίζετε να τρώτε πριν καθίσει ο οικοδεσπότης ή η οικοδέσποινα
Μέχρι να καθίσει και να σας πει να αρχίσετε να τρώτε ο οικοδεσπότης/ η οικοδέσποινα, μη σηκώσετε τα μαχαιροπίρουνα. Περιμένετε μέχρι να καθίσουν όλοι και, στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε. (Σημείωση: Εάν υπάρχουν πολλά κουτάλια, πιρούνια και μαχαίρια, ξεκινήστε με αυτά που είναι πιο μακριά από το πιάτο.)

9. Ποτέ μη ζητάτε περισσότερο φαγητό στο γεύμα – ακόμα κι αν εξακολουθείτε να πεινάτε 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μεγάλες γιορτές. Ο MacPherson επισημαίνει ότι οι μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις, συνήθως, οργανώνονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έτσι, ζητώντας δεύτερο σερβίρισμα, θα αναστατώσετε όλο το πρόγραμμα. Μπορεί, επίσης, να προσβάλλετε τον οικοδεσπότη. Αν πεινάτε ακόμα στο τέλος του γεύματος, πιείτε νερό για να σας κρατήσει μέχρι το επιδόρπιο.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου