Ανατροπές σε σχολικά βιβλία και τρόπο αξιολόγησης - Τι προανήγγειλε ο Φίλης


Περιγραφική αξιολόγηση αντί βαθμολογικής κλίμακας στους μαθητές, αλλαγές -σύντομα- στα σχολικά εγχειρίδια, μείωση της ύλης και ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για έξι γλώσσες, είναι μερικές από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ότι θα έρθουν σύντομα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Το ζήτημα των Πανελληνίων, η τεχνική εκπαίδευση που συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος γρίφος για την ηγεσία, αλλά και η διαρροή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους «εγκεφάλους» του υπουργείου, αλλά και τις σχετικές δομές που υποφέρουν από την αδράνεια της ηγεσίας αναφέρει ο ''Ελεύθερος Τύπος''.

Βαθμολόγηση
Με περιγραφική αξιολόγηση στοχεύει το υπουργείο να διαφοροποιήσει την κλίμακα βαθμολόγησης που ίσχυε μέχρι τώρα στα σχολεία. Στόχος του υπουργείου να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ του βαθμού και της περιγραφής των χαρακτηριστικών των μαθητών, ώστε να μην περιορίζεται η αξιολόγηση των παιδιών μόνο βαθμολογικά.

Μείωση ύλης
Η ύλη μειώνεται ενώ στα σκαριά είναι και η αντικατάσταση κάποιων σχολικών εγχειριδίων, καθώς και ο περιορισμός στο πρόγραμμα των σχολείων

Ειδική αγωγή
Ένταξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και με ελαφριές μορφές αυτισμού στο Γενικό Σχολείο. Στόχος είναι η παρακολούθηση των μαθητών της ειδικής αγωγής με τη στήριξη του αρμόδιου δασκάλου εντός του Γενικού Σχολείου και διατήρηση του Ειδικού Σχολείου για τις βαριές επιπτώσεις

Κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας
Καθιερώνεται το πιστοποιητικό και με ψηφιακό τρόπο. Μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί το πρόγραμμα για τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, ενώ προετοιμάζεται και δύο άλλες γλώσσες, τα ιταλικά και τα τούρκικα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου