Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ


Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο Λος Άντζελες.


Η Νάνσι Ρίγκαν ήταν σύζυγος του Ρόναλντ Ρίγκαν, που διετέλεσε επί οκτώ χρόνια πρόεδρος των ΗΠΑ. Άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (06.03.2016) ανακοίνωσε ο John Heubusch, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ρόναλντ Ρίγκαν. Ως Πρώτη Κυρία έμεινε στην ιστορία για την καμπάνια του "Απλά πες Όχι (Just say No)" κατά των ναρκωτικών.

Ήταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της και υπερπροστατευτική προς εκείνον τόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Χόλιγουντ όσο και κατά την οκταετή θητεία του στο Λευκό Οίκο. Όταν το 1981 ο Ρίγκαν δέχτηκε δολοφονική επίθεση, εκείνη δεν έφυγε ούτε στιγμή από το νοσοκομείο μέχρι τη στιγμή που εκείνος πήρε εξιτήριο.

Όταν έληξε η θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ, η Νάνσι έγινε ξανά προστάτις του καθώς εκείνος έδινε τη μάχη με τη νόσο Αλτζχάιμερ μέχρι το 2004 όταν ο Ρίγκαν πέθανε. "Η ζώη μου άρχισε όταν παντρεύτηκα τον άνδρα μου" έλεγε σύμφωνα με τον βιογράφο της.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου