Αμερικάνικο ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιού


Υλικά

Υλικά για 6-8 μερίδες

900 γρ. βοδινό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
10 ml (2 κουταλάκια) σάλτσα Worcestershire
30 ml (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
30 ml (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
15 ml (1 κουταλιά) πάπρικα
10 ml (2 κουταλάκια) αλάτι
10 ml (2 κουταλάκια) πικάντικη σάλτσα τσίλι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
250 γρ. σφολιάτα,
χτυπημένο αυγό, για επάλειψη



Για τη σάλτσα κρεμμυδιών:
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα δύο
30 ml (2 κουταλιές) ηλιέλαιο
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 ml ζωμό βοδινού
υγρά από το μαγειρεμένο ρολό
5 ml (1 κουταλάκι) σως σόγιας
αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση 

1. Λαδώστε ένα βαθύ ορθογώνιο σκεύος χωρητικότητας 1,1 λίτρου με διαστάσεις βάσης 19 x 9 cm και αφήστε το.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.


2. Χρησιμοποιώντας την Κρεατομηχανή, με τοποθετημένο τον χοντρό δίσκο, αλέστε το βοδινό μέσα στο μπολ Kenwood.

3. Προσθέστε την σάλτσα Worcestershire, το βασιλικό, το μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι, τη σάλτσα τσίλι και μαύρο πιπέρι.

4. Αναμείξτε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ στη χαμηλότερη ταχύτητα.

5. Συμπιέστε το μείγμα μέσα στο σκεύος και ψήστε το για 1 ώρα.

6. Περιμένετε να κρυώσει, χύστε τα υγρά και αφήστε το.

7. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνο σχήμα 35cm και βάλτε το ρολό με το κρέας στη μέση. 

8. Κόψτε ένα τετράγωνο από κάθε γωνία του φύλλου σε απόσταση περίπου 1 cm από την άκρη του ρολού.

9. Κρατήστε τα κομμένα κομμάτια του φύλλου. Αλείψτε κάθε άκρη του φύλλου με χτυπημένο αυγό.

10. Σηκώστε τις δύο άκρες του φύλλου προς το πάνω μέρος του ρολού. Φέρτε μία από τις πλευρές του φύλλου πάνω στο ρολό, ώστε οι γωνίες του να καλυφθούν καλά.

11. Αλείψτε την κορυφή με χτυπημένο αυγό και φέρτε και την άλλη πλευρά του φύλλου πάνω, ώστε να συναντήσει την άλλη και να την επικαλύψει λίγο.

12. Κόψτε μερικά φυλλαράκια ζύμης από τα κομματάκια που κόψατε και βάλτε τα από πάνω για γαρνίρισμα.

13. Βάλτε το σε μια λαδόκολλα και αλείψτε ολόκληρο το ρολό με αυγό. 

14. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα κρεμμυδιών.

15. Χρησιμοποιώντας τον Κόφτη/Τρίφτη ή το Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων, με τοποθετημένο το χοντρό δίσκο κοπής, κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια.

16. Βάλτε το λάδι και τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα πλούσιο καφετί χρώμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 


17. Είναι σημαντικό το χρώμα να αναπτυχθεί σιγά-σιγά, διότι έτσι η σάλτσα αποκτά τη χαρακτηριστική της γεύση.
Προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το να ψηθεί για 1-2 λεπτά.


18. Προσθέστε σιγά-σιγά το ζωμό βοδινού και τα υγρά από το ρολό.

19. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να βράσει και να πήξει.

20. Σιγοβράστε για 1 λεπτό, και ύστερα προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. 

Σερβίρετε το ρολό με κρέας, κομμένο σε φέτες, με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου