Υπέροχο: Ο πιο ακριβός σταθμός Μετρό του κόσμου δια χειρός Καλατράβα!


Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Transportation Hub άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Πέμπτη μετά από σχεδόν 12 χρόνια κατασκευής κι ένα εντυπωσιακό επενδυτικό πρόγραμμα τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που διογκώθηκε καθώς ο μοναδικής ομορφιάς σταθμός του Μετρό της Νέας Υόρκης, βρισκόταν υπό κατασκευή.

Το έργο που φέρει την υπογραφή του πασίγνωστου Ισπανού αρχιτέκτονα, Σαντιάγο Καλατράβα, χρειάστηκε επιπλέον δύο δισεκατομμύρια δολάρια για να περαιωθεί, ποσό που το καθιστά ως το ακριβότερο στον κόσμο.

Ο σταθμός δεσπόζει πάνω από τις πισίνες-μνημεία της 11ης Σεπτεμβρίου και βρίσκεται ανάμεσα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν, δημιουργώντας την καρδιά μιας στάσης του Μετρό της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι μόλις 18ος στην κατάταξη όσον αφορά στους πιο πολυσύχναστους σταθμούς της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πενταετές πλάνο κατασκευής και κόστος 2,2 δισ. δολάρια, όμως αυτά τα νούμερα απείχαν παρασάγκας από τα πραγματικά.

Και να φανταστείτε ότι θέλει ακόμα δουλειά, καθώς στα αποκαλυπτήρια της Πέμπτης δεν παραδόθηκε το πλήρες κτήριο, το οποίο εξακολουθεί να φτιάχνεται.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου