Η τροφή που καταπολεμά την παχυσαρκία


Το εκχύλισμα μανιταριών χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια από την παραδοσιακή ασιατική ιατρική και θεωρείται πως προστατεύει τον οργανισμό από τη μεγάλη αύξηση βάρους ενώ αντιστρέφει τις φλεγμονές που προκαλεί η παχυσαρκία καθώς και τη μεταβολική δυσλειτουργία. 


Πιο... πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Chang Gung της Ταϊβάν μελέτησαν το γανόδερμα, ένα δημοφιλές μανιτάρι στην Ασία και γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Βρέθηκε πως το μανιτάρι αυτό έχει την ικανότητα να διορθώνει τους ανθυγιεινούς μικροοργανισμούς στα έντερα των ποντικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη μελέτη και που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature Communications. Στο πλαίσιο της έρευνας που συσχέτισε την κατανάλωση των μανιταριών με την "προστασία" από την παχυσαρκία, οι ερευνητές κατέληξαν σε ακόμη πιο σημαντικά στοιχεία σχετικά με τα μικρόβια του πεπτικού. Με βάση τα ευρήματά τους, τα μικρόβια αυτά παίζουν τεράστιο ρόλο στην παχυσαρκία και στις σχετιζόμενες με αυτήν παθήσεις. 


Τα μανιτάρια γενικότερα φαίνεται πως επιδρούν θετικά στη δημιουργία "καλής" χλωρίδας στο έντερο. Μπόρεσαν επίσης να μειώσουν την συσσώρευση λίπους στα ποντίκια και να αποτρέψουν την αύξηση βάρους, παρότι η διατροφή τους περιλάμβανε πολλά λιπαρά. Τα μανιτάρια μείωσαν επίσης τη φλεγμονή, η οποία συχνά σχετίζεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, με τη λιπώδη νόσο του ήπατος, τον καρκίνο, την υπνική άπνοια με το διαβήτη τύπου 2. 


Παρότι κανείς δεν ισχυρίζεται πως τα μανιτάρια είναι η μαγική ασπίδα για την παχυσαρκία, αποτελούν έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετική διατροφική επιλογή: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φτωχά σε λίπος και πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου