ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ! Τι αποκαλύπτεται για τη γυναίκα – πρότυπο του Γ” Ράιχ



H Μάγδα Γκέμπελς υπήρξε πρότυπο μητέρας και συζύγου για τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Ωστόσο από στοιχεία που έρχονται στο φως προκύπτει ότι η Μάγδα, γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου 1901, ήταν κόρη Εβραίου…

Όταν γεννήθηκε καταχωρήθηκε στο ληξιαρχείο ως Γιοχάνα Μαρία Μαγδαληνή και με το επίθετο της ανύπαντρης μητέρας της Μπέρεντ.

Εκείνη την ίδια χρονιά, η μητέρα της παντρεύτηκε τον βιομήχανο Όσκαρ Ρίτσελ, ωστόσο, η Μάγδα δεν πήρε το επίθετό του, καθώς ο πατριός της δεν την ήθελε. Έτσι κι αλλιώς εκείνος ο γάμος δεν κράτησε παρά μόνο 4 χρόνια.

Ο ιστορικός Όλιβερ Χίλμες ήρθε να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη: ο βιολογικός πατέρας της Μάγδας ήταν ο εβραίος έμπορος Ρίχαρντ Φριντλέντερ.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η ισπανική El Pais, επιβεβαιώθηκε κάτι για το οποίο υπήρχαν ήδη φήμες, αλλά και δημοσιεύματα όπως του Spiegel: στις φλέβες της γυναίκας-πρότυπο για το Τρίτο Ράιχ κυλούσε εβραϊκό αίμα.

Η Μάγδα Γκέμπελς αρχικά παντρεύτηκε τον βιομήχανο Χέρμπερτ Καντ, ο οποίος επί Χίτλερ είδε την περιουσία του να αυξάνεται σημαντικά. Μαζί του απέκτησε ένα παιδί.

Ο γάμος της με τον Γκέμπελς έγινε to 1932. Στις 30 Απριλίου 1945, η μητέρα-«πρότυπο» δηλητηρίασε τα έξι παιδιά τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μαζί με τον σύζυγό της.

Για την ιστορία, ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες και πέθανε το 1938 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ. Εκείνη, δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον σώσει.

Πάντως, φαίνεται ότι το μυστικό της δεν ήταν και τόσο…. μυστικό στον Γιόζεφ Γκέμπλες, αφού ο ίδιος είχε κάποτε γράψει ότι η σύζυγός του είχε ανακαλύψει κάτι «τρομερό».


Ο Φριντλάντερ συνελήφθη και εστάλη στο στρατόπεδο Μπούχενβαλντ όπου πιθανότατα και πέθανε το 1939.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου