ΤΟ GREXIT ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Γιατί το επαναφέρει τραπεζικός κολοσσός!



Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Citigroup στη μηνιαία έκθεσή της για τις παγκόσμιες προοπτικές.Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η  δεύτερη αξιολόγηση θα επαναφέρει την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα» ενώ επαναφέρει την πιθανότητα του Grexit και μάλιστα αυξημένη.

Ειδικότερα, η Citi συνεχίζει να βλέπει σημαντική, και μάλιστα αυξημένη, πιθανότητα για Grexit, ενώ τονίζει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα δύο χρόνια, με το 2018 να εκτιμά εκτίναξη της ύφεσης στο 7,2%.

Σύμφωνα με τη Citigroup, τα στοιχεία του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερα του αναμενομένου, πιθανώς ως αποτέλεσμα της θετικής συμβολής των εξαγωγών.

Με δεδομένο ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους παραμένει αμφίβολη, η Citi εκτιμά ότι ο κίνδυνος για Grexit μέσα στα επόμενα 1-3 χρόνια αυξάνεται και πάλι, μία εκτίμηση που η αμερικάνικη τράπεζα διατηρεί από τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, η καθυστέρηση της ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τον Ιούνιο είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη μέχρι τώρα, ενώ τα νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας αναμένεται να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα το δεύτερο εξάμηνο.

Aναφέρει μάλιστα ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα δύο χρόνια, με το 2018 να αποτελεί χρονιά-θρίλερ για τη χώρα μας με ύφεση 7,2% και εκτόξευση του πληθωρισμού στο 46,2%.


Σύμφωνα με τη Citi ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να βγει στις αγορές το 2017 όπως εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμά ότι οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων φέτος θα βρεθούν στο 8,25%, το 2017 στο 7,84% και το 2018 στο 8,14%.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου