Σπιτική γρανίτα με καρπούζι και φράουλα


Οι γρανίτες αποτελούν έναν διασκεδαστικό εναλλακτικό τρόπο να καταναλώνετε το χυμό σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού νιώθετε ότι καταναλώνετε μια στέρεα τροφή, ενώ στην πραγματικότητα καταναλώνετε χυμό. Μπορείτε να τις κάνετε ελαφριές και φρουτώδεις για τα παιδιά ή ακόμα πιο θρεπτικές με χυμό λαχανικών. Η παρακάτω γρανίτα θα σας προσφέρει ενυδάτωση, θρεπτικά συστατικά και δροσιά. Προσθέστε αν θέλετε και χυμούς άλλων φρούτων, φτιάχνοντας ένα ουράνιο τόξο γεύσεων και χρωμάτων. Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Μερίδες: 4 – 6 γρανίτες.

Υλικά

– 1/8 καρπούζι
– 2 φλιτζάνια φράουλες
– 1 κόκκινο μήλο

Μέθοδος παρασκευής

1. Αφαιρέστε το πράσινο μέρος του καρπουζιού (και φυσικά τη φλούδα του) και το πάνω μέρος από τις φράουλες.
2. Πλύνετε και κόψτε τα σε κομμάτια, που να χωράνε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ σας.
3. Βγάλτε το χυμό ή χτυπήστε τα αρκετά στο μπλέντερ. Ύστερα, μεταφέρετε το χυμό σε θήκες για γρανίτες και προσθέστε το ξυλάκι. Αφήστε το μείγμα να παγώσει ένα ολόκληρο βράδυ.
4. Για να βγάλετε τις γρανίτες, μάλλον θα χρειαστεί να αφήσετε να τρέξει λίγο ζεστό νερό στις θήκες, ώστε να ξεπαγώσει.
5. Απολαύστε!

Υποκατάστατα

Καρπούζι: Πεπόνι, ανανάς
Φράουλες: Μύρτιλο, σμέουρα, κεράσια
Μήλο: Αχλάδι, ανανάς, δαμάσκηνο
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου