Αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις- Νεκροί και οι 148 επιβαίνοντες


Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 το οποίο έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne. Την τραγική αυτή ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί.
Το αεροπλάνο που έπεσε ήταν της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (χαμηλού κόστους, θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 142 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα .Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε χωριό στις γαλλικές Αλπεις σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γερμανοί , ενώ 42 από τους επιβάτες είναι Ισπανοί. Πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε γαλλικό έδαφος μετά τη συντριβή του Κονκόρντ το 2000.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10.01 ώρα Γαλλίας από το αεροδρόμιο του "Marigmane" και εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με την γερμανική Bild η προγραμματισμένη ώρα απογείωσης του αεροπλάνου ήταν 9.35 ώρα Γαλλίας, ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί και συγκεκριμένα στις 10.47 έστειλε σήμα SOS.
Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους.
Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.
Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται σε κανένα αεροσκάφος να πετά στην περιοχή λόγω της παρουσίας πολλών ελικοπτέρων και σωστικών μέσων.
Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης «El Prat» έχει ήδη στηθεί ειδική αίθουσα για τους συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Το πρώτο tweet της εταιρείας Germanwings και το tweet για απώλεια σήματος από τη Flightradar

mailgermanikisetairias
ysterografonews.gr

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου