Σπήλαιο των Λιμνών: Μια εκδρομή για όλη την οικογένεια


Ψάχνεις για φθινοπωρινή εκδρομή; Δεν αντέχεις άλλο στην μεγαλούπολη και θέλεις να ξεσκάσεις λίγο στη φύση με την παρέα ή την οικογένεια; Τότε μην αργείς! Ετοιμάσου για εκδρομή στην Πελοπόννησοκαι το Σπήλαιο των Λιμνών. Το εντυπωσιακό Σπήλαιο των Λιμνών ξεχωρίζει για την ομορφιά και την ιστορία του και καταφέρνει κάθε χρόνο να παίρνει διεθνείς διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι το μόνο στην Ευρώπη, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ας το γνωρίσουμε.

Για να φτάσεις στο Σπήλαιο των Λιμνών θα μπεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τις πινακίδες για Ακράτα και Καλάβρυτα – Σπήλαιο των Λιμνών. Κατά την περιήγησή σου στην περιοχή θα μπεις στον πειρασμό να εξερευνήσεις και άλλα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής, όμως άφησε τα για το τέλος. Είναι η ώρα να μάθεις τα μυστικά, που κρύβονται στις υπόγειες λίμνες του σπηλαίου. Σε 9 χλμ από τα Καλάβρυτα φτάνουμε στο Σπήλαιο των Λιμνών.
Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι μοναδικό πανευρωπαϊκά στο είδος του και θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Μόλις φτάσεις στον εξωτερικό χώρο του Σπηλαίου αξίζει να κάνεις μια μικρή περιήγηση μέχρι να φτάσει η ώρα της ξενάγησης. Ένας κατάφυτος χώρος με μικρές οάσεις για ξεκούραση, καθώς και αναψυκτήριο σε περιμένει εκεί. Βγάλε το εισιτήριο σου και ετοιμάσου για μια μοναδική 30λεπτη ξενάγηση. Με ξεναγούς, που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, θα καταφέρεις να γνωρίσεις, όσο καλύτερα γίνεται, το μαγευτικό αυτό σπήλαιο με τις 13 λίμνες, που κρύβονται στην κυριολεξία μέσα στο βουνό.
Το Σπήλαιο των Λιμνών χωρίζεται σε τρία επίπεδα με τη ξενάγηση να ξεκινάει αμέσως από το δεύτερο και μόνο επισκέψιμο επίπεδο. Εκεί μπορεί να δει κανείς σταλαγμίτες, σταλακτίτες, αλλά και τρεις λίμνες μαζί με μικρούς καταρράκτες, που δημιουργήθηκαν φυσικά από τη ροή του βρόχινου νερού, το οποίο εισέρχεται στο σπήλαιο. Την Άνοιξη το Σπήλαιο των Λιμνών γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό λόγω των χιονιών που λιώνουν και γεμίζουν τις λίμνες ακόμα περισσότερο και κάνουν τους μικρούς καταρράκτες του σπηλαίου να έχουν μια αέναη κίνηση. Ένα μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο με τρεχούμενα νερά, λίμνες, περίεργα περάσματα και φυσικά ιστορία με πολλά μυστικά, που αξίζει να επισκεφτείς.
itravelling.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου