Δισεκατομμυριούχοι που ξεκίνησαν... ταπί και ψύχραιμοι


Ξεκινώντας... ταπεινά, ανέβηκαν στην κορυφή των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιούνται.


Να πως λοιπόν, η αποφασιστικότητα, η επιμονή, η πολλή δουλειά αλλά και η λίγη... τύχη μπορεί να οδηγήσει στην κορυφή της σκάλας της επιτυχίας.

 
1) Ο Γιάν Κουμ, ο διευθύνοντας σύμβουλος και συνιδρυτής της WhatsApp, ζούσε κάποτε με κουπόνια τροφίμων.
 
Καθαρή περιουσία : 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το Forbes).


Ο 37χρονος Κουμ ήρθε στις ΗΠΑ από την Ουκρανία, όταν ήταν 16 ετών. Η οικογένειά του αγωνιζόταν να τα βγάλει πέρα, ζούσε κουπόνια τροφίμων. Το 2009 , ο ίδιος και οι συν -ιδρυτής Μπράιαν Άκτον, ξεκίνησαν την εταιρεία WhatsApp με στόχο να συνδέσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τα γραπτά μηνύματα.
 
2) Ο Χάουαρντ Σούλτζ της Starbucks μεγάλωσε σε ένα συγκρότημα κατοικιών για τους φτωχούς.


Καθαρή περιουσία: 2 δισεκατομμύρια (τον Σεπτέμβριο του 2013).



Σε μια συνέντευξη με το βρετανικό ταμπλόιντ Mirror, ο Σουλτζ είπε: «Μεγαλώνοντας, πάντα ένιωθα σαν να ζούσα στην άλλη πλευρά από αυτήν που ζούσαν οι άνθρωποι με περισσότερους πόρους, περισσότερα χρήματα και πιο ευτυχισμένες οικογένειες και ήθελα να πηδήξω πάνω από το φράχτη και να πετύχω και εγώ».

 
Ο Σουλτζ κατέληξε να κερδίσει μια υποτροφία ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Μίσιγκαν και πήγε να εργαστεί στην Xerox μετά την αποφοίτησή του. Λίγο μετά, ανέλαβε μια καφετέρια που ονομάζεται Starbucks, η οποία εκείνη την εποχή είχε μόνο 60 καταστήματα. Ο Σουλτζ έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 1987 και μεγάλωσε στην αλυσίδα καφέ σε περισσότερα από 16.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.
 
3) Γεννημένη μέσα στη φτώχεια, η Οπρα Γουίνφρεϊ έγινε η πρώτη αφροαμερικανή τηλεοπτική ανταποκρίτρια στο Νάσβιλ.


Καθαρή περιουσία: 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.



Η Γουίνφρεϊ γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στο Μισισιπή, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να κερδίσει μια υποτροφία για το Tennessee State University και να γίνει η πρώτη αφροαμερικανή ανταποκριτής τηλεόρασης στην ηλικία των 19 ετών.
Το 1983 η Γουίνφρεϊ μετακόμισε στο Σικάγο για να εργαστεί για το τοκ-σόου ΑΜ το οποίο αργότερα θα ονομαστεί «The Oprah Winfrey Show».
 
4) Ο ιδιοκτήτης τεράστιου θερέτρου Κιρκ Κερκόριαν, εγκατέλειψε το σχολείο από πολύ νωρίς για να γίνει πυγμάχος.


Καθαρή περιουσία: 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.



Για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του η οποίοι ήταν Αρμένιοι μετανάστες, ο Κερκόριαν έγινε πυγμάχος με το όνομα Rifle Right Kerkorian. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Κερκόριαν εργάστηκε για τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας. Τελικά έστρεψε το ενδιαφέρον του στην κατασκευή πολλών των μεγαλύτερων θερέτρων και τα ξενοδοχείων στο Λας Βέγκας».

 
5) Ο Ραλφ Λόρεν ήταν κάποτε υπάλληλος στην Brooks Brothers, εταιρείας που έφτιαχνε γραβάτες.


Καθαρός πλούτος: 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.



Ο Λόρεν αποφοίτησε το γυμνάσιο στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης και αργότερα παράτησε το κολέγιο για να ενταχθεί στο στρατό. Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπάλληλος στην εταιρεία Brooks Brothers. Η χρονιά που αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να σχεδιάζει ο ίδιος γραβάτες, το 1967, ο Λόρεν πούλησε γραβα΄τες αξίας 500.000 δολαρίων. Ξεκίνησε την Polo, το επόμενο έτος.

 
6) Ο μεγιστάνας του κλάδου των ειδών πολυτελείας Φρανσουά Πινό, εγκατέλειψε το γυμνάσιο το 1974.
 
Καθαρός πλούτος: 15 δισεκατομμύρια δολάρια.


Ο Πινό εγκατέλείψε το γυμνάσιο γιατί τον κορόιδευαν πολύ σκληρά οι συμμαθητές του επιεδή ήταν πολύ φτωχός. Χρόνια αργότερα κατέληξε να ιδρύει την PPR, η οποία κατέχει τους high-end οίκους μόδας όπως οι Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen, και Yves Saint Laurent.

 
7) Ο Λιονάρντο Ντελ Βέκιο μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και αργότερα εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο όπου έχασε μέρος από το δάχτυλό του.


Καθαρός πλούτος: 15,3 δισεκατομμυρία δολάρια.



Ο Ντελ Βέκιο ήταν ένα από τα πέντε παιδιά που τελικά πήγαν σε ορφανοτροφείο, επειδή η χήρα μητέρα του δεν μπορούσε να τα φροντίσει. Αργότερα εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε καλούπια εξαρτημάτων αυτοκινήτων και σκελετούς γυαλιών.

Στην ηλικία των 23, άνοιξε το δικό του κατάστημα το οποίο επεκτάθηκε και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γυαλιών ηλίου στον κόσμο, με μάρκες όπως η Ray-Ban και η Oakley.
 
8) Ο θρυλικός Τζορτζ Σόρος επέζησε από τη ναζιστική κατοχή της Ουγγαρίας και έφτασε στο Λονδίνο ως φτωχός σπουδαστής κολεγίου.


Καθαρός πλούτος: 20 δισεκατομμύρια δολάρια.



Στις αρχές της εφηβείας του, ο Σόρος εμφανίστηκε ως... βαφτιστικός ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Γεωργίας της Ουγγαρίας, προκειμένου να είναι ασφαλής από τη ναζιστική κατοχή της Ουγγαρίας. Το 1947, ο Σόρος διέφυγε από τη χώρα για να ζήσει με τους συγγενείς του στο Λονδίνο. Κατάφερε και μπήκε στο London School of Economics εργαζόμενος ως σερβιτόρος και υπάλληλος στους σιδηρόδρομους.

 
Μετά την αποφοίτησή του, ο Σόρος δούλεψε σε ένα κατάστημα με σουβενίρ, πριν πάρει μια δουλειά ως τραπεζίτης στη Νέα Υόρκη. Το 1992, το διάσημο στοίχημά του έναντι της βρετανικής λίρας τον έκανε πλουσιότερο κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
 
9) Ο Λάρι Ελισον της Oracle παράτησε κολλέγιο μετά το θάνατο της θείας του η οποία τον μεγάλωσε.


Καθαρός πλούτος: 41 δισεκατομμύρια δολάρια.




Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης και τον μεγάλωσαν η θεία και ο θείος του στο Σικάγο. Μετά τον θάνατο της θείας του, ο Ελισον εγκατέλειψε το κολέγιο και μετακόμισε στην Καλιφόρνια και πέρασε από διάφορες δουλειές τα επόμενα οκτώ χρόνια. Ίδρυσε την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Oracle το 1977, η οποία είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου