Β. Σταμάτη: Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τις συνθήκες κράτησης της στο Δρομοκαΐτειο


Η Βίκυ Σταμάτη έχοντας καταδικαστεί για 12 χρόνια φυλακή με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συμπληρώνει 442 μέρες στο Δρομοκαΐτειο. Μεταφέρθηκε εκεί από την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, καθώς ψυχίατροι διαπίστωσαν ότι πάσχει από βαριάς μορφή κατάθλιψη.
Στο μεταξύ έρευνα για τις συνθήκες κράτησης της Βίκυς Σταμάτη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έπειτα από τις καταγγελίες της περί κακομεταχείρισης και επιθέσεων που δέχεται από άλλους τροφίμους στο Δρομοκαΐτειο. Για τις συνθήκες κράτησης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε αναφερθεί στη στήλη του στα «Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, για τη ζωή της μέσα στο δωμάτιο-κελί της ψυχιατρικής κλινικής. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Παπαχρήστο να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ προσεχώς αναμένεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Μας ξεναγεί στο δωμάτιο-κελί και μας δείχνει τους ζωγραφισμένους με ακατάληπτες φράσεις και σχέδια τοίχους του. Κατευθύνεται προς την πόρτα πάνω στην οποία έχει γράψει μερικά λόγια που αφορούν τον κ. Τσίπρα. «Θέλω να έρθετε λίγο εδώ να δείτε κάτι», επιμένει και μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε.

viku


viku1
viku2  apokaliptikodeltio.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου