Σφοδρές μάχες στη Λαττάκεια της Συρίας


Περισσότεροι από 50 στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν στη δυτική Συρία σε σφοδρές μάχες που μαίνονται κοντά σε λόφο στρατηγικής σημασίας στην παράκτια επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο της οικογένειας Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με συμμαχική πολιτοφυλακή απώθησαν επίθεση μαχητών της Αλ Κάιντα και άλλων ενόπλων ισλαμιστικών ομάδων στο χωριό Ντουρίν, 30 χλμ. ανατολικά των ακτών της Μεσογείου, κοντά στην τοποθεσία Σάλμα, μεγάλο προπύργιο των ανταρτών της περιοχής Τζαμπάλ αλ Άκραντ.

Το χωριό Ντουρίν, που τελούσε εδώ και καιρό υπό τον έλεγχο ισλαμιστών μαχητών και του Μετώπου Αλ-Νόσρα ανακαταλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή από τις κυβερνητικές δυνάμεις πριν η οργάνωση Μέτωπο αλ-Νόσρα, η συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα, επιτεθεί εκ νέου χθες και σφοδρές οδομαχίες αρχίσουν.

«Στις χθεσινές συγκρούσεις υπήρξαν 50 νεκροί και από τις δύο πλευρές. Υπάρχουν πολλές απώλειες», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. «Στο τέλος των μαχών που διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Μέτωπο αλ-Νόσρα κατάφερε να ανακαταλάβει πλευρές του χωριού αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη την κορυφή του λόφου που δεσπόζει της Σάλμα» είπε.


Η ορεινή περιοχή Τζαμπάλ αλ-Άκραντ είναι το μεγαλύτερο προπύργιο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια. Είναι ένα από πολλά μέτωπα του πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τέσσερα χρόνια έχοντας ήδη προκαλέσει τον θάνατο 210.000 ανθρώπων.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου