Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο τα κλιμάκια που καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο το Μαξίμου δείχνει πως δεν ανησυχεί. 
Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών και του ESM δεν θα συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη εννοώντας επιπέδου Χουλιαράκη, ούτε θα επισκεφθούν κάποια υπουργεία, όπως για παράδειγμα το Οικονομικών. 
Εκτιμάται ότι οι «θεσμικοί» θα ξεκινήσουν από το Γενικό Λογιστήριο σε πρώτη φάση αλλά δεν θα εγκατασταθούν σε κάποιο κυβερνητικό κτίριο ή υπουργείο. Ενδεχομένως η δουλειά τους να γίνεται ακόμη και από τα ξενοδοχεία στα οποία θα διαμένουν και όπου η κυβέρνηση θα φροντίζει να αποστέλλει τα έγγραφα τα οποία τα τεχνικά κλιμάκια ζητούν. 
Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε η κυβέρνηση έδωσε έμφαση χθες στον όρο Brussels Group αναφερόμενη στην έναρξη της διαπραγμάτευσης με τα τεχνικά κλιμάκια διευκρινίζοντας ότι οι σύμβουλοί του που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους. 
Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Παρίσι μιλάει το μεσημέρι σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ όπου και θα παρουσιάσει μία ευρύτερη δέσμη μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός θα συνυπογράψει με τον Ανχέλ Γκουρία συμφωνία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στέλνοντας στον κάδο των απορριμμάτων την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και μόνο μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με όσα θα πει ο πρωθυπουργός δεν έκανε. 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στο χρέος και να τονίσει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι μη βιώσιμο και μη εξυπηρετούμενο, ανακοινώνοντας μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, την δημόσια διοίκηση, το περιουσιολόγιο, στον τομέα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων. 
Αυτό που καίει τον πρωθυπουργό είναι να προχωρήσουν μία σειρά από μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε σιγά σιγά να βρει έναν στοιχειώδη ρυθμό και η ελληνική οικονομία, εξέλιξη που θα βοηθήσει πολύ και στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου