“Έκπληξη” τα έσοδα του Μαρτίου – Ξεπέρασαν τον στόχο, κατά 1 δισ. ευρώ!


Σχεδόν κατά 1 δις. ευρώ ξεπεράστηκε ο στόχος για τα έσοδα τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Παράλληλα, επεσήμανε πως υπήρξε υπερσυγκράτηση των δαπανών έναντι του στόχου.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, ο κ. Μάρδας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο των εναλλακτικών που εξετάζονται, να καταστεί υποχρεωτική με νόμο η αξιοποίηση των διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης.
Στο πρώτο τρίμηνο, τα δημόσια έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12,022 δισ. ευρώ έναντι στόχου 11,928 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν υπέρβαση έναντι του στόχου, κατά 95 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, οι δαπάνες του τριμήνου περιορίστηκαν στα 12,522 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 14,038 δισ. ευρώ,παρουσιάζοντας συγκράτηση 1,516 δισ. ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα, στο τρίμηνο παρουσιάστηκε πρωτογενές πλεόνασμα 1,735 δισ. ευρώ, έναντι στόχου μόλις 119 εκατ. ευρώ.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου