Πώς θα έχετε τη μνήμη 20χρονου!Νέες έρευνες αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που αποθηκεύονται οι αναμνήσεις στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να μάθουμε να τις θυμόμαστε πιο εύκολα. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες, οι επιστήμονες τόνισαν ότι αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλό μας τη στιγμή που δημιουργεί μια ανάμνηση, έχει άμεση σχέση με το πώς θα θυμόμαστε αργότερα τη συγκεκριμένη πληροφορία. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι όσο πιο ήρεμος είναι ο ιππόκαμπος (η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μνήμη) τη στιγμή που αποθηκεύεται η ανάμνηση, τόσο πιο εύκολο θα είναι να την ξαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να σας βοηθήσουν όλα αυτά να θυμηθείτε τι διαβάσατε ή να ανακτήσετε πληροφορίες όταν τις χρειαστείτε; Η απάντηση είναι πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε για καλύτερη πνευματική διαύγεια, είναι να ξεφορτωθείτε τους περισπασμούς. Όσο πιο ξεκάθαρο και εστιασμένο είναι το μυαλό σας, τόσο καλύτερα μπορεί να συγκεντρωθεί στη μάθηση και την επαναφορά των θαμμένων πληροφοριών.

Βοηθάει επίσης, ειδικά αν μαθαίνετε βαρετές πληροφορίες, να βρείτε ένα πιο σύνθετο ευρύτερο πλαίσιο, έναν τρόπο δηλαδή για να κάνετε το υλικό σας πιο ενδιαφέρον. Πείτε στον εαυτό σας μια ιστορία για αυτό ή ένα τραγούδι (ο τρόπος που μαθαίνουν τα παιδιά την αλφαβήτα έχει αποτελέσματα και σε ενήλικες!).

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου